09 Kasım 2009 00:00

Polisten ahlaksız teklif!

KOCAELİ Üniversitesi’nde (KOÜ) öğrenim gören YDG’li Yiğit Ünal Yıldırım’ın iddiasına göre, kendisine 500 TL’ye ajanlık teklif edildi,

Paylaş

KOCAELİ Üniversitesi’nde (KOÜ) öğrenim gören YDG’li Yiğit Ünal Yıldırım’ın iddiasına göre, kendisine 500 TL’ye ajanlık teklif edildi, bir de “Sana kız ayarlayalım” dendi. Yıldırım, kendisini sürekli rahatsız eden Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Geçtiğimiz hafta “Yasak yayın bulundurmak” suçlamasıyla gözaltına alınan 24 öğrenci arasında bulunan YDG’li Yiğit Ünal Yıldırım, kendisine ajanlık teklif edildiğini söyledi. Yıldırım, polisin özellikle arkadaşlarının ne yaptığını söylemesi yönünde ajanlık dayatmasında bulunduğunu iddia etti.
‘AİLEN 300 VERİYORSA BİZ 500 VERİRİZ’
Sürekli psikolojik baskıya maruz kaldığını belirten Yıldırım, şu iddialarda bulundu: Polisler ‘Bize yardımcı olursan biz de sana yardımcı oluruz’ diye başlayan konuşmalarının ardından ajanlık dayatmalarında bulunmaya başladı. Polisler her seferinde uygunsuz bir şekilde, ‘Bize yardımcı olursan, okulu çabuk bitirirsin, ailen sana 300 veriyorsa biz 500 veririz. Sen sadece arada bir telefon aç bize, abi şöyle oldu dersin yeter’ diyor.
‘SANA KIZ AYARLAYALIM’
Polislerin ısrarlarını sürdürerek, yapacağı şeyin ‘ispiyonculuk’ olmayacağı yönünde telkinlerde de bulunduğunu belirten Yıldırım, “Bana ‘Seni ve arkadaşlarını kötü yoldan kurtaracağız’ şeklinde ifadeler kullandılar” dedi. Yıldırım, polislerin kendisine “PKK senin için neyi ifade ediyor? Sen Kürt müsün? Neden Amigra’ya gidiyorsun? Kızlar ile aran nasıl, istersen ayarlarız? İslam’a bakış açın nasıl?” gibi sorular da yönelttiğini belirtti.
TAKİP EDİLİYOR
Serbest bırakılmasının ardından polis tacizlerinin devam ettiğini belirten Yıldırım, sürekli takip edildiğini söyledi. Kampüs içinde dahi 41 FP 565 plakalı beyaz renkli bir transit tarafından durdurularak kimlik göstermeden üstlerinin arandığını aktaran Yıldırım, yaşananlarla ilgili şikayetçi olmak için üniversite güvenliğine başvurduklarını, ancak güvenlik görevlilerinin yanlarında gerçekleşen olayı görmediklerini söylediklerini dile getirdi.
(Kocaeli/DİHA)
İsmail Eskin
ÖNCEKİ HABER

Zere Çapa’da

SONRAKİ HABER

Sınıflar dolup taşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...