09 Kasım 2009 00:00

‘Gökten Üç Elma Düştü’ ödülleri verildi

YILIN Çocuk Kitapları 2008 ödülü, 28. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nın son gününde sahiplerine verildi.

Paylaş

YILIN Çocuk Kitapları 2008 ödülü, 28. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nın son gününde sahiplerine verildi. Gazetemiz Yazarı Sennur Sezer’in “Pencereden Bakan Çocuk” kitabıyla “15 Yılın En İyi Çocuk Şiirleri Kitabı” ödülüne layık görüldüğü törende, ödül tasarımı masalların bitiş tekerlemesinden esinlendi.
İstanbul Beylikdüzü’ndeki TÜYAP salonunda bir araya gelen çocuk ve gençlik kitaplarına emek verenler, öğle saatlerinde Kınalıada Salonu’ndaki ödül törenindeydi. Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği tarafından düzenlenen törenin açış konuşmasını yapan Nur İçözü, bu ödülle hedeflerinin bu alanda daha nitelikli yayınlara ulaşmak olduğunu belirtti. Kitap fuarının Onur Konuğu Cevat Çapan ise, jüri adına yaptığı konuşmada, “Çocuk ve gençlik yayınlarını güçlendirmek için, herkes elinden gelen çabayı harcamalı” dedi. Derneğin Kurucularından Gülten Dayıoğlu, başta yarışmaya ilgi olmayacağını düşündüklerini hatırlatarak, tereddütlerine rağmen başardıklarının altını çizdi.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ödülleri tasarlayan Grafik Tasarımcı Suzan Aral, bir kitap üstündeki üç farklı boy elmadan oluşan ödülde, masalların bitişinde yer alan “Gökten üç elma düştü” tekerlemesinden esinlenmişti.
Yılın en iyi çocuk öyküleri kitabı ödülü Kemal Özer’in yazdığı, Tudem’in yayınladığı “En İyi Arkadaşım”, yılın en iyi resimli öykü kitabı ödülü ise, Feridun Oral’ın yazıp resimlediği, Yapı Kredi Yayınlarının yayınladığı “Kırmızı Elma” kitabına verildi. Kısa süre önce hayatını kaybeden usta şair Kemal Özer de törende anıldı.
Yılın en iyi çocuk kitabı tasarımı dalında, Günışığı Kitaplığı’nın yayımladığı ve Suzan Aral’ın grafik tasarımını yaptığı “Berber Pire Tellal Deve” (yazan Gülsevin Kıral, resimleyen Mustafa Delioğlu) seçildi.
Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin kuruluşunun 15. yılı nedeniyle bu yıl özel olarak eklenen 15 yılın en iyi çocuk şiirleri kitabı (1994-2008) ise, Sennur Sezer’in yazdığı ve Evrensel Basım Yayın tarafından yayınlanan “Pencereden Bakan Çocuk” seçildi.
Ödül töreni, düzenlenen kokteylle sona erdi.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Ankara’yı neden Veysel’siz bıraktınız’

SONRAKİ HABER

‘Şiddetli’ kitaplarda uzun kuyruklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...