10 Kasım 2009 00:00

Şemdinli’de kontrgerillayı protesto yürüyüşü

HAKKARİ’nin Şemdinli ilçesinde, 9 Kasım 2005 yılında Umut Kitapevi’ne yönelik bombalı saldırının yıl dönümünde çeteler ve kontrgerilla protesto edildi.

Paylaş

HAKKARİ’nin Şemdinli ilçesinde, 9 Kasım 2005 yılında Umut Kitapevi’ne yönelik bombalı saldırının yıl dönümünde çeteler ve kontrgerilla protesto edildi.
Ali Yılmaz ve Mehmet Zahir Korkmaz’ın ölümüyle sonuçlanan Umut Kitapevi’ne yönelik bombalı saldırının yıl dönümü nedeniyle DTP Şemdinli ilçe binası önünden Umut Kitapevi’ne kadar yürüyen kitle, “Şemdinli halkı burada iyi çocuklar nerede”, “9 Kasım’ı unutma” şeklinde sloganlar attı. Yürüyüşün ardından Umut Kitapevi önünde toplanan kitle, saldırıda yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Burada açıklama yapan DTP Şemdinli İlçe Başkanı Emrullah Öztürk, 9 Kasım 2005’te, organize suç ve katliam şebekelerinin kirli bir senaryoyu uygularken suçüstü yakalandıklarını belirterek, “Sivil mahkemece haklarında 39’ar yıla kadar hapis cezası verilen çete üyeleri ‘askeri mahkemece’ ilk celsede serbest bırakıldılar” dedi. Faillerin yargılanmak yerine adeta ödüllendirildiğini dile getiren Öztürk “Bizler Şemzinan halkının tanıklığının kabul edilmemesi gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan’ın Büyükanıt ile Dolmabahçe’de ki gizli pazarlığı ile bu yargılamayı sabote ettiğini de unutmadık” dedi.
Açıklamanın ardından Şemdinli Mezarlığı’na yürüyen kitle, bombalı saldırıda yaşamını yitiren Zahir Korkmaz ve Ali Yılmaz’ın mezarlarını ziyaret etti. Dün Şemdinli’de esnaf da kepenk açmadı. (HAKKARİ)
ÖNCEKİ HABER

Üzüm üreticisi yardım bekliyor

SONRAKİ HABER

Tutuklu çocuklar serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...