10 Kasım 2009 00:00

M. Kemal Atatürk törenlerle anılıyor

ATATÜRK, ölümünün 71. yılında tüm yurtta törenlerle anılıyor.

Paylaş

ATATÜRK, ölümünün 71. yılında tüm yurtta törenlerle anılıyor.
Ankara’daki ilk tören 09.05’te Anıtkabir’de yapılacak. Anıtkabir’deki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile bakanlar, kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının başkanları, siyasi parti genel başkanları, milletvekilleri ile askeri ve sivil erkan katılacak.
Cumhurbaşkanı Gül, 09.05’te Anıtkabir’de mozoleye çelenk koyacak ve iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Saygı duruşu, askeri bandonun çalacağı İstiklal Marşının bitiminde sona erecek. Gül, daha sonra Anıtkabir Özel defterini imzalayacak. Anıtkabir, resmi törenlerin bitiminin ardından vatandaşların ziyaretine açılacak.
Öte yandan, 10 Kasım törenleri nedeniyle, yarın 08.00-11.00 saatleri arasında Anıtkabir çevresindeki Akdeniz ve Gençlik Caddeleri trafiğe kapatılacak.
Ankara’da ayrıca Ulus Atatürk Anıtı, Sıhhiye Zafer Anıtı ve Atatürk Orman Çiftliği Anıtları’nda da saat 09.05’te çelenk koyma törenleri yapılacak.
10 Kasım Salı günü bayraklar saat 09.05’ten güneşin batışına kadar yarıya indirilecek, Sivil Savunma Müdürlüğü’ne ait sirenler ve motorlu araç klaksonları 09.05’ten 09.07’ye kadar çalınacak.
ÜNİVERSİTELER DE ANACAK
Ankara Üniversitesi Atatürk’ü ölümünün 71. yıldönümünde düzenleyeceği törenle anacak.
Anma saat 09.00’da başlayacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk’ün Kasım 1932 tarihinde TBMM’yi açış konuşması dinletilecek. Atatürk’ün özgün fotoğraflarından oluşan slayt gösterisinin ardından ise, Prof. Dr. Temuçin Ertan “Atatürk ve Demokrasi” konulu bir konferans verecek. Anma töreni, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanları Dinletisi ile sona erecek.
Hacettepe Üniversitesi de Atatürk’ü konferans ve panellerle anacak. Saat 09.30’da, Prof. Dr. Hikmet Özdemir tarafından “Atatürk Türkiye’sinin Siyasal Yönetimi” başlıklı bir konferans verilecek. Üniversitenin Beytepe Yerleşkesi’nde ise, “90. yılında Milli Mücadele” konulu bir panel gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Dava savunma hakkına saldırı

SONRAKİ HABER

Erkek yargı işbaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...