10 Kasım 2009 00:00

İTܒde tacize yumurtalı protesto

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsü’nde bir grup kadın öğrenci, arkadaşlarının güvenlik görevlisinin sözlü tacizine uğradığını belirterek eylem yaptı.

Paylaş

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsü’nde bir grup kadın öğrenci, arkadaşlarının güvenlik görevlisinin sözlü tacizine uğradığını belirterek eylem yaptı. Kampüs bahçesinde toplanan öğrenciler, güvenlik kulübesine yumurta attı.
Maçka Kampüsü’nde toplanan yaklaşık 20 öğrenci, üniversitenin güvenlik görevlilerini protesto etmek için toplandı. ‘İTܒde taciz istemiyoruz’, ‘Maçka’da güvenlik baskısına son’, ‘Senin canın yumurta mı çekti?’, ‘Bir şemsiye de güvenlik görevlisine’ yazılı dövizler taşıyıp şemsiye açan öğrenciler adına basın açıklamasını Neval Kösedağ yaptı. 5 Kasım günü YÖK’ün kuruluş yıl dönümü nedeniyle yapılacak eylemin afişini asan bir arkadaşlarının, özel güvenlik görevlisi tarafından sözle tacize uğradığını söyleyen Kösedağ, “Maçka hazırlık binasında İTÜ yönetimi tarafından uygulanan ve yalnızca bu binaya özgü yasaklar, özel güvenlik görevlilerine cesaret vermiş, çantalarımız zorla didik didik edilmeye, elimizdekilerin zorla alınmaya çalışılması gibi müdahalelere maruz kalmıştık. Görevi biz öğrencileri korumak olan bir güvenlik görevlisi, bırakın bizleri korumayı, kadın arkadaşlarımızın ruhsal bütünlüğüne saldırmış, taciz etme hakkını kendinde görmüştür” diye konuştu. Üniversiteli kadınlar olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını ifade eden Kösedağ, “İTܒlü kadınlar olarak üniversitemizde tacizci güvenlik görevlisi istemiyoruz. Defolup gitmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Öğrenciler açıklama sırasında, ‘İTܒde taciz istemiyoruz’, ‘Tacizci güvenlik İTܒden defol’, ‘Kadınlar susmuyor tacize dur diyor’ şeklinde slogan attılar. Basın açıklaması boyunca şemsiye açan öğrenciler, daha sonra girişteki güvenlik kulübesine yumurta attılar. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Kanalizasyon Savlıların sağlığını tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

Dava savunma hakkına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...