10 Kasım 2009 00:00

Politikasız hava sahası!

İZMİR Kahveciler Odası, hükümetin hayata geçirdiği kapalı alanlarda sigara içme yasağına ilginç bir uygulama ile karşılık verdi.

Paylaş

İZMİR Kahveciler Odası, hükümetin hayata geçirdiği kapalı alanlarda sigara içme yasağına ilginç bir uygulama ile karşılık verdi.
SİYASİ PROPAGANDA YASAK
Alınan kararla, siyasetçilerin kahvelerde siyasi propaganda yapması engellenecek. 19 Temmuz’da uygulanmaya başlayan kapalı alanlarda sigara içme yasağı kahveci esnafının tepkisini çekmeye devam ediyor. İzmir Kahveciler Odası da yeni bir uygulama başlatarak politikacıların kahvelerde siyaset yapmasını yasakladı. Yönetim Kurulu üyelerini de yanına alarak konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, seçim dönemlerinde politikacıların en çok uğradığı yerlerin kahveler olduğunu belirtti.
Kırdı, “Sigara yasağı uygulanmaya başlandıktan sonra İzmir’de bin, Türkiye genelinde ise 100 bin kahve kapatıldı. Yüzlerce çalışan işsiz kaldı. Yasakta bir yumuşatma olmadığı takdirde 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan sektörde bu acı rakamlar daha da artacak. Bu yüzden siyasilerin dikkatini bu noktaya çekmek için yeni bir uygulama başlattık. Bundan sonra seçim dönemlerinde siyaset yapmak için kahvehaneye gelen siyasilere engel olacağız. Başbakan bile gelse çayımızı, kahvemizi içebilir ancak siyaset yapamaz” dedi.
UYGULAMA DOĞRU AMA
Yeni uygulama ile ilgili 3 bin 500 afiş hazırlattıklarını ve tüm kahvelerin bu afişi asacağını belirten Başkan Kırdı, “Sigara içme yasağı uygulamasını son derece doğru buluyoruz. Ancak uygulama şekli yanlış. Bizim savunduğumuz, kahvelerin sigara içilebilir ya da içilemez olarak kategorilendirilmesi. Eğer böyle olursa hem esnaf, hem de vatandaş mağdur olmamış olur” dedi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Antepli sarımsağı seviyor

SONRAKİ HABER

Muhtarlıklara atık pil toplama kutuları dağıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...