10 Kasım 2009 00:00

İstanbul’da 5 kişi yoğun bakımda

İSTANBUL İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan Dokucu, il genelinde yaklaşık 25 bin sağlık personelinin domuz gribi aşısı olduğunu belitti.

Paylaş

İSTANBUL İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan Dokucu, il genelinde yaklaşık 25 bin sağlık personelinin domuz gribi aşısı olduğunu belitti. Grip salgını nedeniyle hastanelerde yoğunluk yaşandığını da ifade eden Dokucu, grip nedeniyle durumu kritik olan 5 kişinin yoğun bakım ünitelerinde tedavi altında olduğunu kaydetti.
Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Üsküdar Kısıklı Mahallesi’nde açtığı semt polikliniğinin açılışına katılan İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, domuz gribi nedeniyle İstanbul’da alınan önemler hakkında bilgi verdi. Yurt dışından gelen aşılardan 60 bininin İstanbul’a gönderildiğini söyleyen Dokucu, birinci derecede risk grubunda yer alan sağlık personelinin aşılanmasına devam edildiğini, bugüne kadar yaklaşık 25 bin sağlık çalışanının aşılandığını ifade etti. Dokucu, “Bize gönderilen 60 bin aşı öncelikle sağlık personelinin aşılanmasında kullanılıyor. Bu hafta itibariyle sağlık personelinin önüne domuz gribi nedeniyle aşı alternatifini koymayı hedefliyoruz. Devlet hastanelerine aşılarımız ulaşmış durumda. Ulaşmayan özel sağlık kuruluşlarına da bu hafta gönderiyoruz. Bazı insanlar aşı yaptırmayacaklarını belirtiyorlar. Bu görüşte olan sağlık personeli de var. Bazı hastanelerde sağlık çalışanlarının yüzde 90 oranında aşı yaptırdığını biliyorum.” dedi. Hastalığın giderek yaygınlaştığını, buna göre önlemlerin de artırıldığını kaydeden Ali İhsan Dokucu, hastalığa karşı en önemli tedbirin aşı olduğunu söyledi.
SALGIN ARTACAK
İstanbul’da ilk aşıyı kendisinin olduğunu, hastalığın aşı sayısını artırarak kontrol altına alınabileceğini bildiren Dokucu, “Elimizdeki verilere göre vatandaşlarımız birbirlerine bulaştırıyor. Önümüzdeki günlerde gribal enfeksiyonel salgının artmasını bekliyoruz. Şimdi aldığımız önlemleri o günlerde de alacağız. Sayıların çok artmasını bekliyoruz. Burada krizden uzak bir algılama içinde olmalıyız. Hastalığın tedavisinin, öncelikle evde bakımla desteklenmesi gerekiyor. Kendisini hastalıklı hissedenlerin yoğunlukla hastanelere gitmesi, gerçekten tedaviye ihtiyacı olan insanların bakımlarını güçleştiriyor. Sağlık çalışanları da gerekli hizmeti vermekte güçlük çekiyor. Elimdeki verilere göre İstanbul’daki hastanelerimizde 5 kişi yoğun bakım ünitelerinde tutuluyor.” diye konuştu.
Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, domuz gribi nedeniyle Erzurum’da ölen herhangi bir hasta olmadığını belirterek, domuz gribi şüphesiyle hastanelerde 8 kişinin yattığını söyledi.
Kayseri’de de domuz gribine yakalananların sayısı 52’ye ulaştı. Son olarak Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ndeki İki hastayla birlikte Kayseri’deki domuz gribi hastası sayısı 52’ye ulaştı.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Deprem Anıtı ve Müzesi kaldırılıyor

SONRAKİ HABER

İstanbul çarşamba günü yağışlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa