10 Kasım 2009 00:00

Deprem Anıtı ve Müzesi kaldırılıyor

BOLU’da 12 Kasım 1999 depreminde hayatını kaybedenlerin anısına yaptırılan ‘12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesi’ kaldırılacak.

Paylaş

BOLU’da 12 Kasım 1999 depreminde hayatını kaybedenlerin anısına yaptırılan ‘12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesi’ kaldırılacak.
Edinilen bilgiye göre, 12 Kasım 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin ardından depremde hayatını kaybedenlerin anısına Kalıcı Konutlar mevkiine yaptırılan ve kapalı bulunan 12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesi kaldırılacak. Yağışlarda su alan ‘12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesi’, Bolu Belediyesi’nce her yıl bakım ve onarıma tabi tutuluyordu. Bolu Belediyesi tadilat yapmak yerine Deprem Anıtı ve Müzesi’nin yeniden projelendirilerek yapılmasına karar verdi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesini kaldıracaklarını ifade etti. Yılmaz, şöyle devam etti: “Deprem Anıtı ve Müzesi’ni kaldırıyoruz. Bodrum katta bir binanın izolasyonunu Bolu olarak beceremedik. Aynı yere bir proje yapacağız. Muhtarlık binası ile müzeyi bütünleştireceğiz. Proje için çalışma başlatıldı. Geçen yıl son izolasyonu yapıyoruz demiştim. Bundan sonra olmazsa müzeyi kaldıracağız demiştim. Şu anda kaldıracağız. 2010 yılının 12 Kasım tarihinde yeni Deprem Anıtı ve Müzesi yapılmış olacak ve töreni orada yapacağız. (BOLU)
ÖNCEKİ HABER

Antalya’da korkutan patlama

SONRAKİ HABER

İstanbul’da 5 kişi yoğun bakımda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa