10 Kasım 2009 00:00

KESK 25 Kasım için çalışmalarını sürdürüyor

Kamu Emekçileri Sendikası’nın (KESK) Kamu Sen’le birlikte 25 Kasım’da yapacağı bir günlük uyarı grevine DTP’den de destek geldi.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikası’nın (KESK) Kamu Sen’le birlikte 25 Kasım’da yapacağı bir günlük uyarı grevine DTP’den de destek geldi. KESK Genel Başkanı Sami Evren’in destek çağrısına DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, “Bütün gücümüzle destek vereceğiz” yanıtını verdi.
KESK Genel Başkanı Sami Evren, Genel Sekreter Emirali Şimşek’le birlikte dün Meclis’te DTP Grubu’nu ziyaret etti. KESK heyeti, DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, Eş Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve grup başkan vekilleri Gültan Kışanak ile Selahattin Demirtaş tarafından karşılandı.
KESK Genel Başkanı Sami Evren, ziyaretlerinin amacının yapacakları uyarı grevi olduğunu söyledi. Sendikaların görevlerinin üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak olduğunu hatırlatan Evren, ancak 4688 Sayılı Yasa AKP iktidarının yaklaşımı ile birleşince, emekçiler açısından demokratik olmayan tutum ve uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
“8 yıldır toplu görüşmelerde taleplerimiz karşılık bulamadı. Siyasi iktidar ‘Ben yaptım oldu’ yaklaşımı içindedir. Türkiye, ILO’da kara listeye alındı; Kenya ve Uganda gibi muz cumhuriyeti diye tabir edilen ülkelerle aynı listede bulunuyor” diye konuştu. Ekmek ve özgürlük mücadelesini hep birlikte yürüttüklerini, demokrasi olmadan sendikaların olmayacağını bildiklerini aktaran Evren, bu nedenle emek ve demokrasi mücadelesini birlikte yürüttüklerini ifade etti.
25 Kasım’da, Türkiye’nin demokratikleşmesi, grev ve toplusözleşme hakları için bir günlük uyarı grevi yapacaklarını söyleyen Evren, AKP iktidarının bu uyarılarını doğru algılamasını, bunlardan ders çıkarmasını istedi.
DTP’DEN DESTEK
DTP Eş Başkanı Ahmet Türk de bugün KESK’in, emeğe sahip çıkan, Türkiye’nin demokratikleşmesi için büyük çaba gösteren bir konfederasyon olduğunu söyledi. Onun için KESK’in sistem tarafından hedef alındığını, 22 üye ve yöneticisinin tutuklu olduğunu hatırlatan Türk, hakların elde edilmesi için ortak mücadelenin önemine dikkat çekti. Türk, “sistemin değişmesi, Türkiye’nin demokratikleşmesi, demokratik bir Cumhuriyet oluşması için emekçilerin, ezilenlerin, Kürtlerin, hak talebinde bulunanların ortak mücadelesini büyütmek gerektiğini” ifade ederek, “Demokrasi güçlerinin ortak mücadelesini büyütebilirsek sistemi değiştirme şansına sahip oluruz. Bu sancılı süreci değişimci, dönüşümcü bir sürece evriltebiliriz” dedi.
25 Kasım’da yapılacak uyarı grevinin, demokrasi, özgürlük ve emekçi haklarını savunmaya yönelik bir çaba olduğunu kaydeden Türk, “Tabii ki emekçinin soranlarını dile getiren, emekçinin hakkı olan bir tepkiyi, ortaya koyan KESK’in yanında olacağız. Bütün gücümüzle destek vereceğiz. Özgür bir Türkiye istiyorsak, emekçinin, ezilenlerin, demokrasi talebi olan herkesin özgürleşmesi gerekir” dedi. Görüşme basına kapalı olarak da bir süre devam etti. (Ankara/EVRENSEL)

ANTALYA’DA İŞYERİ ZİYARETLERİ

25 Kasım yaklaşırken illerde hazırlıkları da devam ediyor. Antalya’ya gelen KESK’e bağlı sendikaların genel merkez yöneticileriyle işyerlerini gezen Antalyalı kamu emekçileri, bu çalışmayı, yaptıkları yürüyüşle kamuoyuyla paylaştılar. Hafta sonu yapılan eylem SES binası önünde başladı. Buradan Yavuz Özcan Parkı’na kadar yürüyen kamu emekçileri, yol boyunca “Toplusözleşme hakkımız, grev silahımız”, “Yaşasın iş-ekmek-özgürlük mücadelemiz” sloganlarını attılar. Eyleme siyasi partiler de destek verdi.
Eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Hükümetin, emek karşıtı politikaların hız kaybetmeden devam ediyor” dedi. Sönmez, işini kaybedenleri, yoksulluğa mahkum edilenleri, kadınları, gençleri, grevlerine destek vermeye çağırdı. (ANTALYA)

Türk Eğitim Sen’den eylem
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Aksaray’da yaptığı açıklamada, ‘Memur yan gelip yatıyor’ diyenlere güçlerini göstereceklerini söyledi.
Koncuk, Kamu-Sen Aksaray İl Temsilcisi Mücahit Tokmak ve Kamu-Sen üyelerinin katılımıyla Hükümet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Koncuk, 25 Kasım’da kırmadan, dökmeden, incitmeden, memura yakışır bir tavır ve eylem ortaya koyacaklarını söyledi. 25 Kasım’da ‘Memur yan gelip yatıyor, ne iş yapıyor ki?’ diyenlere memurun üretimden gelen gücünü göstereceklerini söyleyen Koncuk, Türkiye’nin en büyük sorununun ekonomik kriz olduğunu ifade etti.
Koncuk, 25 Kasım’da yapılacak eylemin büyük anlam ifade ettiğini belirterek, “Kamu-Sen’in tüm sendikalarıyla yapacağı bu eylemde sokaklar, ezilen, sömürülen, dışlanan vatandaşın sesini ülkeyi yönetenlere duyuracağı mekan olacaktır” diye konuştu. (AKSARAY)
ÖNCEKİ HABER

Mühendislerden mücadele kararları

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...