10 Kasım 2009 00:00

Sanayide küçülme sürüyor

BÜYÜMENİN öncü göstergesi olarak gösterilen sanayi üretimindeki daralma devam ediyor.

Paylaş

BÜYÜMENİN öncü göstergesi olarak gösterilen sanayi üretimindeki daralma devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sanayi üretimi, eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.6, ağustosa göre ise yüzde 0.2 azaldı.
Sanayi üretimi iki aydır önceki aylara göre de düşüş gösteriyor. Sanayi üretimi ağustos ayında yüzde 6.3 düşüş kaydetmiş, temmuza göre de yüzde 5.7 azalmıştı.
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, üretim madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 6.4, imalat sanayiinde yüzde 9.3; elektrik, gaz ve su sektöründe yüzde 4.1 azaldı.
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre yüzde 18.2 ile sermaye malı imalatında düşüş görüldü. Enerjinin yüzde 8.2, ara malı imalatının yüzde 8, dayanıksız tüketim malı imalatının yüzde 7.5 oranında düştüğü, dayanıklı tüketim malı imalatının ise yüzde 10.1 oranında arttığı görüldü. İmalat sanayi alt grupları incelendiğinde, en yüksek düşüş yüzde 33.8 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti.
Onu, yüzde 31’lik düşüş ile kok kömürü, rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı takip etti. En yüksek artış ise yüzde 23.3 ile büro makineleri ve bilgisayar imalatında gerçekleşti. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

‘Sağlıkta ölüşüm’ projesi!

SONRAKİ HABER

Aliağa’da büyük çelişki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...