10 Kasım 2009 00:00

‘Sağlıkta ölüşüm’ projesi!

TÜKETİCİLER Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, sağlıkta katkı payı uygulamasının, hukuksuz ve haksız bir aldatmaca olduğunu iddia ederek, dönüşüm projesini ‘ölüşüm projesi’ diyerek eleştirdi.

Paylaş

TÜKETİCİLER Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, sağlıkta katkı payı uygulamasının, hukuksuz ve haksız bir aldatmaca olduğunu iddia ederek, dönüşüm projesini ‘ölüşüm projesi’ diyerek eleştirdi.
Nazım Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kişilerin sağlık kurum ve kuruluşlarındaki muayenelerinden sağlık ocakları ile aile hekimliği muayenelerinde 2 lira, devlet hastanelerinde 8 lira, özel sağlık kurumlarında 15 lira muayene katılım payı ödediklerini belirterek, yapılan uygulama ile başvuru merkezlerine çok sayıda şikayet geldiğini kaydetti.
Kaya, SGK’ya bağlı çalışan ve emeklilerin tedavi masraflarının sigortadan karşılanması gerekirken, muayene ücretlerinin kendilerine ödetildiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:
“Devletin bir cebinden hastanelere ödediği para, hastalardan alınarak diğer cebine konulmaktadır. SGK bütçesini düzeltmeye çalışırken halkın bütçesi iyice sarsılmaktadır.
Sağlıkta Katkı Payı anayasal suçtur. Yeni düzenleme ile, hiçbir gelir kaynağı olmadığı için devletin ücretsiz bakmakla yükümlü olduğu Yeşil Kart sahibi vatandaşlardan bile devlet hastanelerinde muayene ücreti alınması, Anayasa’nın sosyal hukuk devleti ilkesiyle de bağdaşmamaktadır. Farklı zamanlarda ödenen katkı payları, halkın toplamda ödediği miktarı hesaplayamadığı bir kamusal pazarlama oyununa dönüşmüştür. Tüketiciler Birliği, sağlıkta katkı payının iptali için başlatılan yargısal süreci desteklemekte ve siyasi iktidara bu yanlış uygulamaya son verme çağrısı yapmaktadır.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Memurlara ek iş izni

SONRAKİ HABER

Sanayide küçülme sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...