10 Kasım 2009 00:00

Güneş Acur Galeri Sah’da

“HEPİMİZİN sorup da cevaplayamadığı o malum soru ,” geçmiş ve gelecekte “Kimdim” ?”

Paylaş

“HEPİMİZİN sorup da cevaplayamadığı o malum soru ,” geçmiş ve gelecekte “Kimdim” ?” Adını koyamadığımız, kan bağımızın olmadığı insanlarla karşılaşırız hiç beklemediğimiz anlarda ve öyle bir an gelir ki, kültürleriyle ya da giyim biçimleriyle, kokusunu ve dilini bile bilmediğimiz silüetler çıkar karşımıza ...
İşte Güneş Acur resimlerinde bu sorulara yanıt arayan merak dolu silüetler sorarlar “Kimdim”? “Kimdim”? Şimdi sıra sizde.
Kim olduklarına sizler karar verin” diyor Güneş Acur sergisinde. 27 resmin sergilendiği galeride ayrıca sanatçının seramikçi kişiliği ile yapmış olduğu iki enstalasyon da görülmeye değer.
1975 yılında İstanbul’da doğan Acur, Lise eğitimini Ankara’da tamamladı.
1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazandı.1999 yılında da Seramik bölümünden mezun oldu ve aynı yıllar içerisinde Arkeoloji ve Sanat tarihi bölümlerinden dersler aldı.
2000-2006 yılları arasında Avusturya Arkeoloji Enstitüsü’nün yürütmüş olduğu Efes kazısında Restoratör ve Konservatör olarak görev aldı.
2003 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümünde Restorasyon ve Konservasyon üzerinde eğitim vermeye başlayan Acur, halen bu alanda eğitim vermeye devam etmektedir.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

Üç kıtanın üstatları aynı sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...