11 Kasım 2009 00:00

Oğlumu nasıl okula göndereyim?

FATİH’te, bir lisede iki öğretmeninden dayak yediğini iddia eden öğrenci, hastanelik oldu

Paylaş

FATİH’te, bir lisede iki öğretmeninden dayak yediğini iddia eden öğrenci, hastanelik oldu. Burnu ve kafasından yara alan öğrenci ile ailesi dayakçı öğretmenlerden şikayetçi oldu. Salih Paflakoğlu adlı öğrencinii annesi “Bundan sonra ben oğlumu nasıl okula göndereyim?” diye konuştu.
Davutpaşa Lisesi son sınıfta öğrenim gören 19 yaşındaki Salih Paflakoğlu, iddiaya göre okulun sporcu öğrencileriyle bugün küfürleşme yüzünden kavga etti. Okulu spor branşlarında temsil eden öğrencilerle Salih’in kavgası arkadaşlarının araya girmesiyle ayrıldı.
Salih ve arkadaşları ile ve diğer sporcu öğrenciler daha sonra Müdür Yardımcısı Nazife Emircan’ın odasına çağırıldı. Kavganın gerginliği burada da devam ederken, sporcu öğrenciler iddiaya göre Salih’e küfür etti. Öğretmenlerin önünde gerçekleşen bu küfüre Salih’te sözle karşılık verdi. Okulun Beden Eğitimi Öğretmenleri Sinan B. ve Şazi G, Salih’in bu çıkışına çok sinirlendi. Bu andan sonra Salih’in okulun Öğretmenleri Sinan B. ve Şazi G. tarafından tekme tokat dövüldüğü iddia edildi. Dayağa odada bulunan diğer öğretmenlerin ve müdür yardımcısının da müdahale etmediği öne sürüldü.
‘KARŞILIĞI BU OLMAMALI’
Olayın ardından kafasından ve burnundan darp edilen Salih Paflakoğlu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne giderek tedavi gördü. Dayak hadisesini duyarak hastaneye gelen Salih’in abisi Kerem ve annesi Aysel de yaşananlara büyük tepki gösterdi. Kerem Paflakoğlu kardeşi nasıl bir suç işlerse işlesin karşılığının bu olmaması gerektiğini belirtti. Anne Aysel Paflakoğlu ise “Bundan sonra ben oğlumu nasıl okula göndereyim?” diye konuştu.
Hastaneden darp raporu alan Salih ve ailesi daha sonra polis merkezine gitti.
Bu arada olayla ilgili okul yöneticisi ve öğretmenlerinden bilgi almak isteyen basın mensupları okula alınmadı. Kapıdaki öğretmenler “Müdür ve yardımcıları burada yok. Bilgi veremeyiz” demekle yetindi.
(İstanbul/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Öğrenci işçilerden YÖK protestosu

SONRAKİ HABER

TMK’DA REZiL GEREKÇE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...