11 Kasım 2009 00:00

Bakana göre Alevilerin talepleri slogandan ibaret

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, Alevi sorununa ilişkin yaptığı açıklamada, “Hükümet oyalıyor” eleştirilerinin haksızlık olduğunu öne sürdü.

Paylaş

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, Alevi sorununa ilişkin yaptığı açıklamada, “Hükümet oyalıyor” eleştirilerinin haksızlık olduğunu öne sürdü. Bakan Çelik, 8 Kasım’da Kadıköy’de düzenlenen ve Alevilerin taleplerini dile getirdikleri ‘Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı’ mitingi için ise “Sloganvari talepler çözüme katkı sunmaz” dedi.
“Alevilerin, sosyal kesimlerin miting düzenlemesinden rahatsız olmayız” sözlerinden sonra “Bu ortamlar, istirham ediyorum; bizim düzeyli giden, tüm siyasi polemiklerden uzak, bilimsel bir yapıda devam eden çalıştaylarımıza malzeme yapılmasın” diyen Çelik, “Çalıştaylar geç kaldı gibi bir ithamı hak etmiyoruz. Bu meselelerin üzerine sloganvari gitmeyi doğru bulmuyorum” dedi. “Uzun süredir açıklama ve çalıştay yapan hükümetin Alevilerin demokratik taleplerine ilişkin somut adım atma niyetinde olmadığı” eleştirileri sıklıkla dile getirilirken Çelik “Cemevlerinin ibadethane sayılması, din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması gibi taleplere verilecek yanıtlar, 7. çalıştay sonrasında netleşecek” dedi. Aylardır somut hiç bir adım atmamalarına rağmen, “Hükümet bizi oyalıyor” eleştirilerini haksız bulduğunu” söyleyen Çelik, “1400 yıllık ihtilafları içeren bir konuyu siz 6-7 ay içinde çalıştaylarla derleyip topluyorsunuz” dedi. Hükümet, Alevi Açılımı ile ilgili 5. çalıştayı İstanbul’da bugün medyadan 39 ismin katılımı ile gerçekleştirecek.
(İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İhracı istenen hakim adliyedeydi

SONRAKİ HABER

‘Emri Küçük, bombaları Tekin verdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...