11 Kasım 2009 00:00

Narlı çimento fabrikası istemiyor

KAHRAMANMARAŞ’ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesinde yapılan çimento fabrikalarına karşı mücadele yürüten Ovama ve Onuruma Dokunma Hareketi, Gaziantep’te bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş

KAHRAMANMARAŞ’ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesinde yapılan çimento fabrikalarına karşı mücadele yürüten Ovama ve Onuruma Dokunma Hareketi, Gaziantep’te bir basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen binasında gerçekleştirilen açıklamada, Pazarcık ve Narlı halkının çimento fabrikalarını istemediği bir kez daha vurgulandı.
ÇED raporunun iptali için köylülerin açtığı dava devam ediyor. Davanın karar duruşmasını izlemeye gelen köylülerin yaptığı basın açıklamasına birçok sendika, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcisi de katıldı.
Açıklamayı, Pazarcık Doğanlı (Kirni) Köyü Muhtarı Ahmet Uras okudu. Uras, SANKO ve KİPAŞ’ın yöre halkının fabrikalara karşı çıkmasını engellemek için verdikleri istihdam sözlerinin de yalan olduğunun ortaya çıktığını belirtti.
Fabrikalar çalışmaya başladığı günden itibaren bölgedeki çevre kirliliğinin artmaya başladığını belirten Uras, Kyoto Protokolü’ne imza atan Başbakan’ın, kendisini çevrecilerin daniskası ilan ettiğini hatırlatarak, “Sayın Başbakan’a soruyoruz: Çevrecilik, Türkiye’yi, gelişmiş ülkelerin kurulmasına izin vermedikleri çimento fabrikalarının çöplüğü haline getirmek midir?” dedi.
SANKO ve KİPAŞ’ın Narlı Ovası’nı yok etmesine izin vermeyeceklerini belirten Uras, “Pazarcık Ovama ve Onuruma Dokunma Hareketi olarak bir kez daha ovamızın ve çocuklarımızın geleceğini çimento şirketlerinin kârına kurban etmeyeceğimiz” diye konuştu. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ev eksenli çalışanlar sendika kuruyor

SONRAKİ HABER

Boğaziçi’nde mayınlı arazi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...