11 Kasım 2009 00:00

Taşköprü sarımsağında ‘domuz gribi’ bereketi

DOMUZ gribinden korunma yolları arasında sarımsağın tavsiye edilmesi Kastamonu çiftçisini sevindirdi.

Paylaş

DOMUZ gribinden korunma yolları arasında sarımsağın tavsiye edilmesi Kastamonu çiftçisini sevindirdi. Türkiye’nin sarımsak ihtiyacının yüzde 25’inin karşılandığı Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde sarımsak satışlarının yüzde 25-30 oranında artış gösterdiği belirtildi.
Daha önce başta büyük şehirlere haftada 500 kilo sarımsak gönderilirken son üç haftadır bu rakam 5 tonu aştı. Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Kökyay, domuz gribi söylentilerinin ardından ilçedeki sarımsak hareketliliğinde artış olduğunu açıkladı.
Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına sarımsak satışı yaptıklarını belirten Kökyay, “Taşköprü sarımsağı, birçok paraziti ortadan kaldıran minerallere sahip. Türkiye genelinde de bilinen bir ürün. Grip söylentilerinin ardından satışlarımız yüzde 30 oranında arttı” dedi. Domuz gribi salgını nedeniyle uzmanların sarımsağı tavsiye etmesiyle ilçedeki üreticilerin sarımsağına yoğun talep olduğunu kaydeden Kökyay, “Böyle bir hastalığa ilçede yetişen bir ürünün şifa olması bizim için ayrı bir mutluluk verici bir olay” diye konuştu. 20 yıldır sarımsak ticaretiyle uğraşan Mehmet Tuncay ise domuz gribi nedeniyle sarımsağa büyük ilgi gösterildiğini söyledi. (KASTAMONU)
ÖNCEKİ HABER

Virüs değişirse tehlikeli olabilir!

SONRAKİ HABER

ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN 5 TL’LİK SENDİKA ÖDENEĞİNE İPTAL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...