11 Kasım 2009 00:00

Batman’daki işsizlik Başbakan’a soruldu

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman’da yaşanan işsizlik ve kişi başına düşen milli gelir düzeyini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

Paylaş

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman’da yaşanan işsizlik ve kişi başına düşen milli gelir düzeyini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.
Ayla Akat Ata, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) tarafından yapılan ve bölge ile ilgili en kapsamlı çalışmalardan olan “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Sosyoekonomik Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı araştırma raporundaki işsizlik oranına ilişkin Başbakan Erdoğan’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi sundu. Raporda GAP’ın gelişmiş batı illeri için enerji üretiminin dışında bölgeye bir getirisinin olmadığının belirtildiğini ifade eden Akat Ata, KÖYDES ve BELDES gibi projelerin de “ayrımcı bir şekilde uygulandığı” ifadelerine dikkat çekti. Bölgeye yönelik kaynak ve ekonomik yatırım aktarımlarındaki eşitsizliklere işaret eden Akat Ata, bölgede yaşanan işsizlik ve iş sahalarının yetersizliğine dikkat çekti. Akat Ata, Başbakan’a, Batman’da son üç yıldaki işsizlik verilerini sordu. Aynı yıllara göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile diğer bölgelere göre oranı da soruldu.
Başbakan’ca birçok sorunun yanıtlamasını isteyen Akat, “Yoksulluk ve işsizlikle mücadele amaçlı daha etkin bir sosyal ve ekonomik politikanız var mıdır? Varsa bu politikalarınız nelerdir?” sorusunu Başbakan’a sordu. (ANKARA)




ÖNCEKİ HABER

Obama rakip istemiyor

SONRAKİ HABER

İşçiyle değil, patronlarla uğraşsınlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...