11 Kasım 2009 00:00

Güney ve Kuzey Kore donanmaları çatıştı

GÜNEY Kore ve Kuzey Kore donanmaları arasında çatışma çıktı. Her iki ülkenin batısında yer alan Sarıdeniz’de meydana gelen ...

Paylaş

GÜNEY Kore ve Kuzey Kore donanmaları arasında çatışma çıktı. Her iki ülkenin batısında yer alan Sarıdeniz’de meydana gelen olayda, K. Kore donanmasına ait bir geminin G. Kore karasularını ihlal etmesi nedeniyle G. Koreli bir savaş gemisinden ateş açıldı.
İki ülke arasında sınır anlaşmazlığının bulunduğu bölgede meydana gelen çatışmada, K. Kore gemisi de açılan ateşe karşılık verdi. Çatışmada can kaybı bulunmazken, söz konusu gelişmenin ABD Başkanı Barack Obama’nın Asya ziyareti arifesinde olduğuna işaret edildi. Aynı bölgede taraflar arasında 1999 ve 2002 yılları arasında da çatışma çıkmış, 30 kadar K. Koreli denizci hayatını kaybetmişti.
Bu arada ABD yönetimi, Obama’nın göreve başlamasından bu yana K. Kore yönetimi ile ilk kez doğrudan görüşmeler yapmak üzere K. Kore’ye üst düzey bir diplomatını göndermeyi planlıyor. Washington Post gazetesinin haberine göre, Obama geçen hafta, Doğu Asya’daki müttefikleriyle yoğun istişarelerinin ardından, K. Kore Özel Temsilcisi Stephen Bosworth’u Pyongyang’a göndermeye karar verdi.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD, Baradey formülünü destekliyor

SONRAKİ HABER

‘Hamas’la görüşün’ talepleri artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa