11 Kasım 2009 00:00

ABD, Baradey formülünü destekliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ian Kelly, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) İran’ın uranyum temini konusundaki teklifini desteklediklerini söyledi.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ian Kelly, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) İran’ın uranyum temini konusundaki teklifini desteklediklerini söyledi. Kelly, ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlediği günlük basın toplantısında bir gazetecinin, “İran’ın Rusya’ya alternatif olarak uranyumunu Türkiye’ye göndermesi ihtimaline dair tartışmalarda yeni bir gelişme var mı? ABD’nin bu noktadaki isteği ne?” şeklindeki sorusunu yanıtladı.
Kelly, “Öncelikle, UAEK’ye hâlâ resmi bir yanıtın gelmesini bekliyoruz. UAEK Başkanı Muhammed El Baradey’in, hala resmi bir yanıt almadıkları yönündeki sözlerini işittiğinizi sanıyorum. Bunun, uluslararası toplumun desteğini alan iyi bir anlaşma olduğuna inanmaya devam ediyoruz” dedi.
Kelly, gazetecinin, “Bu, uranyumun Rusya’ya ya da Türkiye’ye gönderilmesini desteklediğiniz anlamına mı geliyor?” sorusunu ise “UAEK’nin sunduğu şekliyle teklifi destekliyoruz. Ancak dediğim gibi, hâlâ resmi bir yanıt bekliyoruz. 5 artı 1 ülkeleriyle de çok yakın istişare ediyoruz. İran’ın doğru seçimi yapacağını ve teklifi kabul edeceğini umuyoruz” şeklinde yanıtladı.
Kelly, İran’ın yanıtı için bir zaman sınırı olup olmadığının sorulması üzerine de, bu konuda resmi bir zaman sınırı koymadıklarını belirterek, sabırlarının sınırsız olmadığını söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Yüzlerce Nepalli ‘Anayasa uygulansın’ dedi

SONRAKİ HABER

Güney ve Kuzey Kore donanmaları çatıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...