11 Kasım 2009 00:00

Ertuğrul Özkök’ten bir dini açılım daha

Geçen ay umreden dönen Hürriyet’in genel yayın yönetmeni, bu kez de gazetesine “inanç editörü” aramaya başladı.

Paylaş

Geçen ay umreden dönen Hürriyet’in genel yayın yönetmeni, bu kez de gazetesine “inanç editörü” aramaya başladı. Ertuğrul Özkök dünkü köşesinde, mistik ve dini yayınlar yapan Fransızları örnek gösterip niyetini açıkladı.
Ertuğrul Özkök’ün hem burçları, hem dini, hem Fransızları karıştırdığı açılım yazısının başlığı “Koç burcunu hangi melek yönetir” idi. Fransız “Le Monde” gazetesinin yayınladığı “Dinler Dünyası” başlıklı bir dergiyi anlatarak söze giren Özkök, Le Monde üstünden bile Hürriyet’e pay çıkardı. Özkök’ün iddiasına göre Le Monde “Fransa’nın “cumhuriyetçi” ve “laik” geleneğini temsil eden en köklü kuruluşlardan biri” idi, bu da demek oluyordu ki, “Oranın “Hürriyet’i” de diyebilirsiniz.”
İşte “Oranın Hürriyeti”, “Melekler kimdir” başlıklı bir dergi yayınlamış. Böylece Ertuğrul Özkök, dünkü köşesinde uzun uzun dergiyi anlattı. Derdini ise en sona sakladı.
“Hafta başına böyle bir yazıyla başlamam herhalde sizleri biraz şaşırtmıştır” diyen “Amiral gemisinin kaptanı” Özkök, “Diyeceğim şu” dedi: Önümüzdeki 30-40 yıl, bütün dünya “inanç” ve “Tanrı” konusunu tartışacak.
İşte bu nedenle, ben de Hürriyet’e bu işi çok iyi yapacak bir “inanç editörü” arıyorum. Çünkü, bu tartışma sadece muhafazakar kesimin değil, laik kesimin de hayatının en önemli merkezlerinden biri oluyor ve daha da çok olacak. O yüzden entelektüel bir donanıma ihtiyacımız var.” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Roll veda etti

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...