11 Kasım 2009 00:00

Roll veda etti

EFSANE müzik dergisi Roll, maddi sebepler nedeniyle 144. sayısıyla okurlarına veda ediyor. Beatles’ı kapağına taşıdığı 144. sayıda Roll, okurlarına şöyle veda etti: “Tenk Yu Şeytan”.

Paylaş

EFSANE müzik dergisi Roll, maddi sebepler nedeniyle 144. sayısıyla okurlarına veda ediyor. Beatles’ı kapağına taşıdığı 144. sayıda Roll, okurlarına şöyle veda etti: “Tenk Yu Şeytan”.
“Müsaadenizle bir veda sigarası yakalım, bir veda ‘kalem’i yuvarlayalım. Diyarbakır meyhanelerinde ‘kalem’ deniyor ‘yolluk’a...” cümlesiyle başlayan veda yazısında Turgut Uyar’ın ruhu için ifadelerine yer verildi; “Efendimiz acemilik. Bir taş alacaksınız, yontmaya başlayacaksınız. Şekillenmeye yüz tutmuşken atacaksınız elinizden. Bir başka taş, bir başka daha. Sonunda bir yığın yarım yamalak biçimler bırakacaksınız. Belki başkaları sever tamamlar. Ama her taşa sarılırken gücünüz, aşkınız, korkunuz yenidir, tazedir. Başaramamak endişenizin zevkiyle çalışacaksınız. (...) Nedir sonsuzdan bir önceki sayının adı diyelim sonsuz eksi bir hayatın adıdır bu.”
“13 yıl önce bu mevsimde şeytana uyduk” diyen Roll’cular, şöyle devam etti: Uyunca da, baktık olmazsa olmayacak, zaten olmuş olmayacak olan, “olan oldu bir defa, bari hepimize yarasın” deyip yola çıktık. 13 yıl önceki kasım ayının ilk günlerinden bu yana 144 defa buluştuk –altı da “özel”i, toplam 150.
George Harrison’un “Beatles olmasaydı dünya sıkıntıdan patlardı” sözlerine yer veren dergi, “Roll olmasaydı sen-ben-o sıkıntıdan patlardık” diyerek veda etti: Tenk yu şeytan! Bize Roll’u verdiğin için. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Dilber’e Norveç’ten ödül

SONRAKİ HABER

Ertuğrul Özkök’ten bir dini açılım daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...