12 Kasım 2009 00:00

Davul-zurnalı kutlama

YARGITAY’ın Nükleer Santral İhalesi ile ilgili bazı maddelerde yürütmeyi durdurma kararı vermesi, Mersin’de sevinçle karşılandı.

Paylaş

YARGITAY’ın Nükleer Santral İhalesi ile ilgili bazı maddelerde yürütmeyi durdurma kararı vermesi, Mersin’de sevinçle karşılandı. Davul-zurna çalarak kararı kutlayan Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, hükümetin nükleer maceradan vazgeçmesini istediler. NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, “Hukukun gereğini yerine getirin ve nükleer santral ihalesinin iptal edildiğini hemen kamuoyuna bildirin” dedi. Söz konusu karar, Nükleer Santral İhalesi’nin hukuken sona ermesi anlamına geliyor.
Mersin’de Atatürk Caddesi’nde bir araya gelen NKP bileşenleri, Danıştay İdare Dava Daireleri Kurulu’nun Nükleer Santral İhalesi Yönetmeliği’nin ‘yer tahsisi’ ve ‘aktif elektrik enerjisi birim satış fiyatını oluşturma usul ve esasları’ maddelerinde yürütmeyi durdurma kararı vermesini kutladı.
Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Akkuyu beldesinde kurulmak istenen nükleer santral için 1972 yılından bu yana mücadele yürütüldüğünü hatırlatan NKP Dönem Sözcüsü Aslan, bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edileceğini söyledi. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GDO analizinden ilk sonuçlar

SONRAKİ HABER

‘iĞNEARDINA KARŞI iĞNE OYASI’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...