12 Kasım 2009 00:00

Sağlam’dan ‘T’ sergisi

RESSAM ve Fotoğraf Sanatçısı Şakir Sağlam 23. kişisel sergisini Kadıköy’deki Öteki Kültür Sanat’ta açtı.

Paylaş

RESSAM ve Fotoğraf Sanatçısı Şakir Sağlam 23. kişisel sergisini Kadıköy’deki Öteki Kültür Sanat’ta açtı. Resim ve fotoğraflardan oluşan karma sergi 14 Kasım’a kadar açık kalacak. Sergide kendisine has tarzı olan T resimleri de yer alıyor.
17 resmin yanı sıra Sağlam’ın 51 fotoğrafı da sergide yer almakta. İlk resim sergisine bir yağlı boya resim ile 1965 yılında Trabzon’da öğretmen okulunda katılan Sağlam, aynı zamanda heykel yapıyor, şiir ve öykü yazıyor. Resim öğretmenliği yapan Sağlam, T adlı sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürmekte. T resim çalışmasını Sağlam şöyle açıklıyor: “T biçim olarak; evrenin üzerinde durduğu dik açı, yaşamın dengesi, simetri, bir resim ve birden çok resmin tek resim oluşturması anlamlarını doldurur. Ayrıca can aldığım, yön bulduğum, güç topladığım, aşk derlediğim, biriktirdiklerimi üretime dönüştürdüğüm, aklımı sunduğum Türkelli, Trabzon, Türkiye ve Tünya adlarına, saygımın biçimsel dışa vurumudur.”
İNSAN FİGÜRÜ
İnsanın yaşamı güzelliklere doğru çevirdiğini söyleyen Sağlam, “Bu nedenle var olan figürler içinde insan figürü çalışmaya karar verdim. Elim fırça tuttuğunca, dilim söz söylediğince, dizim can bulduğunca kararımdır” dedi. Fotoğraf çalışmaları hakkında konuşan Sağlam, fotoğrafın özgün kareleri seçme eylemi olduğunu düşünüyor.
Büyük fotoğraf çekmeyi sevdiğini belirten Sağlam fotoğraf sevgisini Trabzonlu Kadın Fotoğrafçı Nimet Abla’ya borçlu olduğunu söylüyor.
(İstanbulEVRENSEL)
Bilgi için: (0216) 336 23 08 / www.tsanat.com
Şerif Karataş
ÖNCEKİ HABER

DÜĞÜN GECESİ CNBC-e 22.00

SONRAKİ HABER

İletişim akademisyenlerinden Serdar Turgut’a tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...