12 Kasım 2009 00:00

Ampulün fendi Türkiye’yi...

Türkiye 21. yüzyılda birçok sorunla karşı karşıya ve gidişat pek de iç açıcı değil. Deprem, sel, orman yangını gibi afetlerle uğraştığımız yetmezmiş gibi, bir de AKP’nin afetleriyle uğraşmaktayız.

Paylaş

Türkiye 21. yüzyılda birçok sorunla karşı karşıya ve gidişat pek de iç açıcı değil. Deprem, sel, orman yangını gibi afetlerle uğraştığımız yetmezmiş gibi, bir de AKP’nin afetleriyle uğraşmaktayız. Bütçe açıkları, özelleştirmeler, Ergenekon düzmecesi ve de Kürt sorunu... Aslında benim güzel ülkemde Kürt sorunu olmadı, olamaz. Bu, AKP’nin kendisini vitrinde tutmak için uyguladığı bir politikadır. Başarılı olup olmadığı seçimde görülecek.
Bu ayrılığı ben istemedim ya da siz istemediniz. Eminim çoğunuzun ya damadı ya gelini Türk ya da Kürttür. Ya da hepimizin mahallesinde, okuduğu okulda, çalıştığı işyerinde Kürt-Türk arkadaşları olmuştur. Aynı tabakta yemek yediğimiz de olmuştur, beraber ağlayıp beraber güldüğümüz de... Sevgiliniz olmuştur mesela; Türk, Kürt ya da Çerkez, Alevi, Laz...fark etmez.
Ben kendimi bildim bileli hiçbir zaman insanlarla mezhep çatışması içinde olmadım. Çünkü aynı kanı taşıyoruz hepimiz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşıyoruz. Benim mahallemin insanı, çevremdekiler, kısacası Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan halkım; dil, ırk, renk, cinsiyet ve köken ayrımı yapmaksızın birbiriyle hep iletişim ve etkileşim içinde oldu, olacaktır da.
Bu ayrımcılığın tek sorumlusu AKP idarecileri ve TC cumhuru reisidir. Peki sebep ne? Bunun sebebi, ampulün ilk günkü gibi iyi yanmaması, koltuk kaybetme korkusudur. Koltuğu kaybetmemek için ortaya gerek olmayan bir açılım formülü atıldı. Eğer ki insanlar bunu yenilik olarak görür de AKP’ye sempati duyarsa, 2015’e kadar bunlarlayız demektir. Kaybedilen oyları geri almada en kolay yol bulunmuş ama prim yapmalarına izin vermeyelim.
Erhan Yıldırım (Darıca-Kocaeli)
ÖNCEKİ HABER

Doğal gaza ‘deli zam’ yolda

SONRAKİ HABER

Aܒde öğrenci işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa