12 Kasım 2009 00:00

Emeklilerin sosyal güvenlik isyanı

EMEKLİ-SEN üyeleri Ankara ve Kocaeli’nde sosyal güvenlik hakları için eylem yaptı.

Paylaş

EMEKLİ-SEN üyeleri Ankara ve Kocaeli’nde sosyal güvenlik hakları için eylem yaptı. Ankara’da SGK bahçesinde yapılan eylemle SSGSS yasası ve hükümetin tasarruf tedbirleri ile gündeme gelen ilaç kullanımını zorlaştıran uygulamalar protesto edildi. Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, 5510 sayılı yasanın sosyal güvenliği yok ettiğini ve sağlıklarını bozduğunu söyledi.
Beysülen, “Bazı ilaçlar ödeme listesinden çıkartıldı. Raporlu ilaçlar arasında olan tansiyon, kemik erimesi hastaları bile fark ödüyor” dedi. Sağlıkta reform masalının bittiğini belirten Beysülen, çalışırken ilerleyen yaşlarda karşılaşabilecekleri sağlık sorunları için prim veya emekli keseneği ödediklerini hatırlattı. İlerlemiş yaşlardaki emeklilerin kronik ve kalıcı rahatsızlıkları olduğuna dikkat çeken Beysülen, ilaç kullanmanın ve muayene olmanın 5510 sayılı yasa yüzünden olanaksız hale geldiğini belirtti. Parasız, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti talep ettiklerini belirten Beysülen ve Emekli-Sen üyeleri ilaç kutularını SGK binası önüne bırakarak tepkilerini gösterdiler.
KOCAELİ’DE DE EYLEM
Emekli-Sen Kocaeli Şubesi, sağlık ve sosyal güvenlik alanındaki özelleştirme uygulamalarına karşı Sosyal Güvenlik Kurumu önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Osman Nuri Şenol, “ Hükümeti bir an önce sosyal devlet ilkesini hayata geçirerek, herkese devlet tarafından verilmesi gereken parasız, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmetini hayata geçirmeye çağırıyoruz”dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Metrobüs kararları bilim dışı!

SONRAKİ HABER

Hastaneler felakete karşı hazırlıksız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...