12 Kasım 2009 00:00

Afgan işgaline halk desteği eriyor

AFGANİSTAN’da ölen İngiltereli asker sayısının artması, ülke içindeki eleştirilerin de yoğunlaşmasına neden oluyor; hükümetin Afganistan işgali halk desteğini giderek kaybediyor.

Paylaş

AFGANİSTAN’da ölen İngiltereli asker sayısının artması, ülke içindeki eleştirilerin de yoğunlaşmasına neden oluyor; hükümetin Afganistan işgali halk desteğini giderek kaybediyor. İngiltere’de yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın büyük bölümünün, Afganistan’daki askeri mevcudiyetin ‘terörle mücadeleye’ katkı sağlamadığı inancında olduğunu gösterdi.
GFX Nop tarafından yapılan ankete katılanlardan sadece 5’te biri, Afganistan’da asker bulundurmanın İngiltere’nin çıkarına olduğunu düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 46’sı, mevcut durumun aslında İngiltere’nin sınırları içindeki ‘terör’ olasılığını artırdığını düşünüyor. Yüzde 14’lük kesim ise asker bulundurup bulundurmamanın bir fark yaratmadığı fikrini savunuyor.
İngiltere Başbakanı Gordon Brown, eleştiriler nedeniyle Afganistan’da asker bulundurma nedenine sık sık açıklık getirmek zorunda kalıyor. Risksiz bir strateji olamayacağını savunan Brown, İngiltere sokaklarını El Kaide’den korumak için Afganistan’da mücadele etmek zorunda olduklarını, halkın güvenliği için bu riski aldıklarını söylüyor.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Filistinliler Arafat’ı andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...