12 Kasım 2009 00:00

Hatay’da öğrencilere güvenlik destekli saldırı

HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi’nde fakülte temsilciliği seçimlerinde olaylar çıktı.

Paylaş

HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi’nde fakülte temsilciliği seçimlerinde olaylar çıktı. Yurtsever, devrimci gençlerle ülkücü öğrenciler arasında gergin bir şekilde gerçekleşen seçimlerde; iktisat, eğitim ve işletme fakültelerinde kaybeden ülkücü öğrencilerin saldırılarının ardı arkası kesilmedi. Öğlen saatlerinde ziraat fakültesinde bir sınıf basılarak, Tarık Bala isimli öğrenci darp edildi. Bala’nın hastaneye kaldırılmasının ardından, öğrenciler iktisat ve işletme fakültelerindeki seçimlere destek vermeye gitti. Eğitim fakültesindeki seçimlerin kazanılmasıyla gerginlik doruğa çıktı.
ÖĞRENCİ GİREMEDİ SİVİL POLİS GİRDİ
Seçimleri kaybeden ülkücü öğrencilerin, olayı kabullenemediklerinden üzerlerine yürüdüğünü dile getiren öğrenciler, ülkücü öğrencileri jandarmanın durdurduğunu belirttiler. Öğrenciler, yaşananları şöyle aktardı: “Ziraat fakültesindeki arkadaşımızı darp edenler dışarıdan geldiler. Üniversiteden değillerdi. İçeri bıçak ve sopalarla girdiler.” İktisattan sonra eğitim fakültesindeki seçimlere katılmaya giden öğrenciler, öğrenci kimliklerini göstermelerine rağmen fakülteye alınmadıklarını ifade ederken, takım elbiseli 7-8 kişinin ise rahatlıkla içeri girmesinin bütün yaşananları açıkladığını düşünüyorlar.
GÜVENLİK KAMERASI ÇALIŞTIRILMADI
Fakülteye girebilen öğrenciler ise yaşadıklarını şöyle anlattılar: “Çok büyük bir kalabalık ve kargaşa vardı. O kargaşanın içerisinde bir arkadaşımız bıçaklandı. Tıptan bir arkadaşımız copla kafasından ağır darbe aldı.” Öğrenciler, ülkücü öğrencilerin yanı sıra fakültenin güvenlik görevlilerinin de kendilerine copla saldırdığını dile getirdiler.
Öğrenciler, hemen saldırıyı kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, saldırının ülkücü öğrenciler, okul yönetimi, polis ve güvenlik iş birliği ile gerçekleştirildiğine vurgu yapıldı. Olay sırasında güvenlik kamerasının çalışmadığı belirtilirken, güvenliğin hiçbir önlem almaması da kınandı. (Antakya/EVRENSEL)
Burcu Özkaya
ÖNCEKİ HABER

Polisler mahkemeye geldi ama...

SONRAKİ HABER

Okullar farklı sorunlar aynı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa