12 Kasım 2009 00:00

Polisler mahkemeye geldi ama...

ENGİN Ceber’in birlikte gözaltına alınıp tutuklandığı arkadaşlarının yargılandığı davada, Ceber davasının sanığı olan polisler dinlendi.

Paylaş

ENGİN Ceber’in birlikte gözaltına alınıp tutuklandığı arkadaşlarının yargılandığı davada, Ceber davasının sanığı olan polisler dinlendi. Sarıyer 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, hakimin, polislere soru sorulmasına izin vermemesi dikkat çekti.
Gözaltında ve Metris Cezaevi’nde gördüğü işkenceler sonucu hayatını kaybeden Engin Ceber’le birlikte gözaltına alınan Aysu Baykal, Cihan Gün ve Özgür Karakaya, 3’üncü kez hakim karşısına çıktı. “Polise mukavemet” suçlamasıyla açılan davanın önceki gün görülen duruşmasına, Ceber’in ölümüne ilişkin davanın sanıkları, bu davanın ise müştekileri olan polisler Aliye Uçak, Abdülmüttalip Bozyel, Mustafa Köse ve Halil İbrahim Sarıaslan katıldı. Ancak duruşma salonunda ‘güvenlik’ gerekçesiyle sivil polisler de vardı. Hakim, polislerin savcılıkta verdiği ifadeleri okudu, sonra onların ifadelerini aldı.
‘MAHKEMEDE SİVİL POLİS OLMAZ’
Baykal, Gün ve Karakaya’nın avukatı Oya Aslan, polislere soru sormak istedi, ancak hakim, “40 dakika geç kaldık, 11 celsem daha var, bir sonraki celse sorarsınız” diyerek Aslan’ı engelledi. Mahkeme, polislerin bir sonraki duruşmaya katılmalarını istedi. Davanın 4’üncü duruşması 18 Şubat 2010’da görülecek.
Duruşmayı gazetemize değerlendiren Oya Aslan, hakimin soru sormalarını engellediğine dikkat çekerek, bir sonraki duruşmada polislerin gelmeyeceğini söyledi. Hakimin, savcılıktaki ifadeleri doğrudan okuyamayacağını vurgulayan Aslan, “Önce polislere sorması lazım, sonra savcılık ifadelerini okuyabilir. Önceki celselerde olmadıkları halde salona sivil polisler geldi ve ‘güvenliğin sağlanması’ gerekçesiyle içeride tutuldu. Polislerin 3. celsede, müştekilerin dinlendiği celsede gelmeleri dikkat çekiciydi. Mahkeme salonunda sivil polis görevlendirilemez” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sözleşmeliler de atanma başvurusu yapabilecek

SONRAKİ HABER

Hatay’da öğrencilere güvenlik destekli saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa