12 Kasım 2009 00:00

Halk samimiyet ve somut adım bekliyor

TBMM’de görüşülen ‘açılımı’ televizyonlardan izleyen vatandaşlar, bu haliyle bile olsa Kürt sorununun Meclis gündemine girmesinin olumlu olduğunu söylerken...

Paylaş

TBMM’de görüşülen ‘açılımı’ televizyonlardan izleyen vatandaşlar, bu haliyle bile olsa Kürt sorununun Meclis gündemine girmesinin olumlu olduğunu söylerken, Sadece Meclis’te tartışmanın yeterli olmadığının altını çizdiler. Vatandaşlar hükümetten samimi olmasını ve somut adım atmasını beklediklerini belirttiler.
CHP VE MHP HALKA KULAK TIKIYOR
Adana’nın Şakirpaşa Mahallesi’nde bir kahvehanede TBMM’de görüşülmekte olan Kürt açılımı tartışmasını izleyen Mustafa Karakaş, akan kanın artık durması gerektiğini belirtti. Sorunun TBMM’de görüşülmesini çok olumlu bulduğunu dile getiren Karakaş, açılımın görüşülmesinden rahatsızlık duyan CHP ve MHP’nin halkın sesine kulak asmadığını ifade etti.Karakaş, Başbakan’ın tutumunu ise olumlu bulduğunu söyledi. Yıllardan beri sürdürülen savaşın hem insanların canına mal olduğunu hem de ülke ekonomisinin zayıflattığını belirten Karakaş, silahlara verilen paranın halkın ihtiyaçları için kullanılmasını istedi.
HÜKÜMET SAMİMİ OLSUN
Kürt kardeşlerim ile bir arada yaşamak istiyorum diyen İdris Çelik de Kürt sorununun Meclis gündeminde olmasının umut verici olduğunu söyledi. Çelik, “Ama daha samimi olunmalı ve somut adımlar atılmalı” dedi. HERKES BARIŞ İÇİN
ÇABALAMALI
Ova Mahallesi’nde işlettiği kahvehanede tartışmaları takip eden Manaf Aslan ise Kürt sorununun Meclis gündemine gelmiş olmasının yıllardan beri verilen mücadele sayesinde gerçekleştiğini ifade etti. Sürecin daha hızlı işlemesi için daha somut adımların atılması gerektiğinin altını çizen Aslan, “Artık sorunun demokratik yollarla çözülmesi için iktidardan muhalefete hatta askeriyeye kadar herkese büyük işler düşüyor. Herkesin barış için çaba sarf etmesi gerekiyor. İşçiler de üzerine düşeni yapmalı ve Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözülmesi için daha fazla çaba sarfetmeliler” şeklinde konuştu.


Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

Savaşa değil barışa sarılalım

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlılar: Demokratik çözüm, bölmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...