12 Kasım 2009 00:00

Maliye Bakanlığı ‘sendika ödeneği’ için harekete geçti

ANAYASA Mahkemesi’nin kamu emekçileri sendikaları üyelerine yapılan sendika ödeneğini iptal etmesinin ardından, Maliye Bakanlığı da gerekli düzenlemeleri yapmak için harekete geçti.

Paylaş

ANAYASA Mahkemesi’nin kamu emekçileri sendikaları üyelerine yapılan sendika ödeneğini iptal etmesinin ardından, Maliye Bakanlığı da gerekli düzenlemeleri yapmak için harekete geçti. KESK’in “sendikaların işverenden bağımsızlığını zedeleyeceği” gerekçesiyle öteden beri karşı çıktığı ödenek, Anayasa Mahkemesi’nin kararı gereği bu aydan itibaren (kasım) memur maaşlarına eklenmeyecek. Sendika aidatları ise yine doğrudan memur maaşlarından kesilmeye devam edecek.
KESK: ‘HAKLILIĞIMIZ GÖRÜLDܒ
Konuyla ilgili açıklama yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, Anayasa Mahkemesi’nin sendika ödeneklerini iptal etmesini olumlu karşıladıklarını bildirdi. Emek örgütlerinin işverenden ve devletten bağımsızlık temelinde gelişebileceğini belirten Evren, sendikaların ancak bu şekilde emek örgütü sıfatı kazanabileceğini ifade etti.
KESK’in “devlet kesesinden sendikacılık yapılamayacağını” defalarca dile getirdiğini kaydeden Evren, konuyu daha önce ILO gündemine taşıdıklarını da hatırlattı.
Mahkemenin kararında, ILO sözleşmelerine atıfta bulunularak emek örgütlerinin işverenden bağımsızlığının vurguladığını aktaran Evren, “Kararın gerekçesi, KESK’in, siyasal iktidarın bu uygulamayla devlet güdümlü, yandaş ve iktidarın kontrolü altında sendika yaratma girişimi değerlendirmesini doğrulamaktadır” dedi.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EMEP: Geç olmadan satışı durduralım

SONRAKİ HABER

Tersane işçileri direnişçilerin yanında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa