12 Kasım 2009 00:00

EMEP: Geç olmadan satışı durduralım

EMEK Partisi (EMEP) Ordu İl Örgütü, Ordu Yağ Sanayii için özelleştirme kararı alınmasına tepki gösterdi.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Ordu İl Örgütü, Ordu Yağ Sanayii için özelleştirme kararı alınmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan EMEP Ordu İl Başkanı Coşkun Özbucak, FİSKOBİRLİK yönetimine ve karar öncesi satışa karşı çıkmayıp, karardan sonra karşı çıkanlara tepki gösterdi. Özbucak, özelleştirme kararına rağmen satışı durdurmak için geç kalınmadığını belirterek, mücadele çağrısında bulundu.
Coşkun Özbucak yaptığı yazılı açıklamada, FİSKOBİRLİK’in hafta sonu topladığı genel kurulda aldığı özelleştirme karara tepki gösterdi. Satış kararının FİSKOBİRLİK’in bitirilmesine hizmet edeceğini, onu içinde bulunduğu borç batağından kurtarmayacağını açıklayan Özbucak, bugüne kadarki hükümetlerin ve yöneticilerin bilinçli ve yanlış politikalarının, FİSKOBİRLİK’in sonunu hazırladığını dile getirdi. Açıklamasında , Ordu Yağ hakkında özelleştirme kararı alınmasına başından bu yana parti olarak karşı çıktıklarını belirten Özbucak, “Satış kararının alınmaması için genel kurulda taraf olan işçilerin ve üreticinin yanında kimler vardı? Gazete ve televizyonlarda ‘Satışa hayır’ diyenler, işçileri ve fındık üreticilerini yalnız bıraktı. Şimdi çıkıp satış kararı alanları kınamak yetmiyor. Bugün ‘satışa karşı’ olanlar, kendi çevrelerindeki üreticiyi harekete geçirseydi, bu satış kararı çıkmazdı. Bu nedenle satış kararı alanların işçilere ve fındık üreticilerine verdiği zararda bu kesimler de pay sahibidir” dedi.
Açıklamasında satış kararı için oy kullanan delegelere de tepki gösteren Özbucak, şu ifadelere yer verdi: “Satışı engellemek için zaman geç değil. Fındık üreticileri ve işçiler birlikte kitlesel duruş sağlayabilirse, satmaya kimse cesaret edemez.” (ORDU)
ÖNCEKİ HABER

Bakan Dinçer’e Tepki

SONRAKİ HABER

Maliye Bakanlığı ‘sendika ödeneği’ için harekete geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...