13 Kasım 2009 00:00

ÇİÇEK TAMAM, YA KÖKLERİ!..

ALBAY Dursun Çiçek, “örgüt üyeliği” ve “darbeye teşebbüs”ten tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Paylaş

ALBAY Dursun Çiçek, “örgüt üyeliği” ve “darbeye teşebbüs”ten tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz tarafından ifadesi alınan Çiçek’e, savcılıktaki sorgusu sırasında İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın orijinalinin gösterildiği öğrenildi. Öte yandan, Genelkurmay başkanı ve Başbakan, daha sık bir araya gelme kararı aldılar. Bunun gerekçesini, Erdoğan’ın, Genelkurmay başkanının nasıl görevden alınacağına ilişkin bir çalışma yaptırdığıyla ilgili haberlerin oluşturduğu kaydedildi.
30 Haziran 2009’da geldiği Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde tutuklanan ve 18 saat sonra serbest bırakılan Albay Dursun Çiçek, 133 gün sonra önceki gün yine Beşiktaş Adliyesi’ndeydi. Çiçek’le birlikte beş muvazzaf asker daha adliyeye getirildi. Beş askerin, Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmatla ilgili sorgulandığı öğrenildi.
ELDİVENLİ ÖNLEM!
6 saat süren sorguya ilginç bir şekilde önlem alarak gelen Çiçek, savcıları şok etti. Çiçek ve avukatına, ıslak imzalı, orijinal olduğu iddia edilen belge gösterildi. Çiçek, eldiven takarak belgeye dokundu. Ve parmak izi bırakmamaya gayret etti.
Çiçek’in bu davranışını “Ben imzalamadım. Burada benim el, parmak izimi alabilirsiniz. Kimyasal izler bulaştırabilirsiniz o belgeye. Size güvenmiyorum. O nedenle eldivenle geldim” diyerek savunduğu öğrenildi.
YARBAY TUTUKLANDI
Öte yandan, Dursun Çiçek ile Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen biri emekli 5 askeri personelin, savcılık sorgularının ardından İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildiği; burada hakim karşısına çıkan bu kişilerden bir yarbayın tutuklandığı, biri emekli 4 askeri personelin ise haklarında adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verilerek serbest bırakıldığı öğrenildi.
Bu kişilerin tamamının, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarca sürdürülen başka bir soruşturma kapsamında Karadeniz Ereğlisi’nden getirildikleri kaydedildi. Bunun Poyrazköy’deki kazılarla ilgili yürütülen soruşturma olduğu belirtiliyor.
ERGENEKON ŞÜPHELİSİ
Çiçek, 1 Temmuz’da da tutuklandı. Avukatı ise adliyeden ayrılmadan ‘‘tutukluluğa itiraz’’ dilekçesini mahkemeye sundu. Mahkeme heyeti, askeri savcılığın soruşturmasının yer aldığı dosyayı da inceledikten sonra ‘‘delil yetersizliği’’ nedeniyle Çiçek’in tahliyesini kararlaştırdı. Albay Çiçek, bu kararın ardından tutuklu bulunduğu Hasdal Askeri Cezaevi’nden saat 21.00 sıralarında tahliye edildi. Çiçek’in adı, üçüncü ‘‘Ergenekon’’ iddianamesinde de hakkındaki soruşturma devam eden şüpheliler arasında yer alıyor. (İSTANBUL)

‘DAHA SIK’ GÖRÜŞECEKLER
Başbakan Erdoğan ile Çiçek’in tutuklanmasına neden olan belge için “kağıt parçası” ifadesini kullanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, daha sık görüşme kararı aldığı öğrenildi. Erdoğan ile Başbuğ, Çiçek’in Ergenekon savcılarına ifade vermesi nedeniyle yaşanan tartışmaların gölgesinde bir araya geldi. Kritik buluşma 1.5 saat sürdü. Başbakanlık kaynakları, Erdoğan ile Başbuğ’un daha sık bir araya gelme kararı aldıklarını belirtti. İkilinin; İrticayla Mücadele Eylem Planı, Başbakanlığın direktifi ile kurulduğu açıklanan gayriresmi internet siteleri ve son olarak Erdoğan’ın, Genelkurmay başkanının nasıl görevden alınacağına ilişkin bir çalışma yaptırdığıyla ilgili haberlerin oluşturduğu ortam nedeniyle daha sık görüşme kararı aldığı kaydedildi. Erdoğan ile Başbuğ’un, telefon trafiğini artırabilecekleri de ifade edildi.
ÖNCEKİ HABER

RTÜK başkanlarına 5 yıl hapis cezası isteniyor

SONRAKİ HABER

Yargıda kocakulak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...