13 Kasım 2009 00:00

‘Açılım’ bugün açılacak mı?

MECLİS Genel Kurulu bugün, Demokratik Açılım konulu genel görüşme gündemiyle, toplanacak.

Paylaş

MECLİS Genel Kurulu bugün, Demokratik Açılım konulu genel görüşme gündemiyle, toplanacak. ‘Açılım’ın ön görüşmesi, sinkaflı küfürler ve hakaretlere varan, sert tartışma ve kavgalara yol açmış, ancak kendisi açılamamıştı. Bugün Genel Görüşme’de, ‘Açılım”ın içeriğinin açılıp açılmayacağı merak edilirken, Başbakan Erdoğan’ın, yapacağı konuşmasında, kısa, orta ve uzun vadeli bir ‘açılım’ı açması bekleniyor.
BAŞBAKAN ÖZEL TOPLANTI ALDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, adını “Milli Birlik ve Demokratik Açılım Projesi” olarak değiştirdikleri açılımla ilgili, genel görüşme öncesi dün bir değerlendirme toplantısı yaptı.
Başbakanlık resmi konutundaki toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç ve AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik de katıldı. Toplantıda, Başbakan Erdoğan tarafından bugün açıklanması beklenen açılımın içeriğine son şeklinin verildiği ifade edildi. Başbakan’ın da konuşacağı oturum saat 13.00’da başlayacak. (Ankara/EVRENSEL)



ÖNCEKİ HABER

Görüşe gitti mahkum oldu

SONRAKİ HABER

İşçiler, demokrasi ve barış için birleşmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...