13 Kasım 2009 00:00

ALTI MAHKUMiYET DAHA

Adana’da 6 çocuk daha mahkum edildi, ‘örgüt’ suçundan hüküm giydi. Abdullah Öcalan’a yönelik baskıları protesto etmek için yapılan eylemlere katıldığı...

Paylaş

Adana’da 6 çocuk daha mahkum edildi, ‘örgüt’ suçundan hüküm giydi. Abdullah Öcalan’a yönelik baskıları protesto etmek için yapılan eylemlere katıldığı belirtilen 6’sı çocuk 8 kişiye verilen toplam hapis cezası 38 yıl 9 ay. Bu çocukların ikisi ise zaten bir yılı aşkın süredir cezaevinde.
Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan çocuklar hakkındaki karar, geçtiğimiz günlerde verildi. Karar duruşmasına, daha önceki duruşmalarda tahliye edilen 4 çocuk katılmadı. 2008 Ekiminden beri tutuklu olan Murat Kaya, Servet Güneş, C.K. (14) ve İ.G. (16), duruşmaya getirildi. “Örgüt adına suç işlemek” ve “örgüt propagandası” gerekçesiyle cezalandırılan çocukların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, Kaya ve Güneş tahliye edildi. Avukatlar, kararı temyiz etmeye hazırlanıyor.
AMAÇ: TEPKİLERİ DİNDİRMEK
Öte yandan Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, çocukların Çocuk Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanmalarına ilişkin kanun tasarısının ‘tepkileri dindirmek için’ yapıldığını belirtti. Baroda düzenlenen basın toplantısında konuşan Aktar, Meclis Başkanlığı’na sunulan TMK değişiklik önergesinin, ‘hukuksuzlukları giderme’ amacı taşımadığına dikkat çekti. Aktar, TMK’nın 5, 7, 13 ve 17. maddelerine “Bu hükümler çocuklar hakkında uygulanmaz” ifadesinin eklenmesi gerektiğini vurguladı.
3 YILDAN AZ OLMAYACAK
“Meclis’i çocuklar yönünden biraz daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz” diyen Aktar, değişikliğe rağmen çocukların alacakları cezaların her halükarda 3 yıldan fazla olacağını ve seçenek yaptırımların uygulanmasına olanak bulunmadığını dile getirdi.
(ADANA-DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

10 gündür açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Görüşe gitti mahkum oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...