13 Kasım 2009 00:00

10 gündür açlık grevinde

CEZAEVİNDEKİ baskıları kınamak amacıyla 2008 yılında bedenini ateşe veren ve 4 yıldır ailesi ile telefon görüşmesi ...

Paylaş

CEZAEVİNDEKİ baskıları kınamak amacıyla 2008 yılında bedenini ateşe veren ve 4 yıldır ailesi ile telefon görüşmesi veya açık görüş yapamayan hükümlü Hasan Kaçar, baskıları protesto etmek amacıyla süresiz açlık grevine başladı. Van F Tipi Cezaevi’nde bulunan Kaçar’ın ailesi, çocuklarının durumundan endişe duyuyor.
PKK davasından hüküm giydiği için ailesiyle açık görüş yapamayan, aldığı hücre cezaları nedeniyle de telefon görüşmesi hakkı da elinden alınan Kaçar, 2010 yılı Haziran ayına kadar ailesiyle hiçbir şekilde görüşemeyecek. 4 Kasım’dan bu yana tutulduğu hücrede süresiz açlık grevinde olan Kaçar’ın hayatından endişe duyan ailesi ise, İHD Van Şubesi ile Adalet Bakanlığı’na başvurdu.
HASTANEYE BİLE GÖTÜRÜLMÜYOR
Kaçar’ın Avukatı Hamdi Turgut, cezaevinde kaloriferlerinin akşam saatlerinde sadece 15 dakika yakılmasını, tutuklu ve hükümlülere tarihi geçmiş gıdaların verilmesini, hastaların hastaneye götürülmemesini ve cezaevi yönetiminin keyfi bir şekilde tutuklulara hücre cezaları vermesini protesto etmek amacıyla 4 Kasım’dan bu yana süresiz açlık grevine başladığını belirtti. Turgut, “Hukuksuzluklara ve cezalara karşı verdiği dilekçeler, ceza uygulandıktan sonra gönderiliyor. Verdiği dilekçeler bile gerekli yerlere ulaştırılmıyor” dedi. Müvekkilinin, hastane tarafından açık sevk verilmesine rağmen, hastaneye götürülmediğini dile getiren Turgut, Kaçar’ın sağlık durumunun kötüye gittiğini söyledi.
‘HAYATINDAN ENDİŞELİYİZ’
Kaçar’ın ağabeyi Mahmut Kaçar ise, “Kardeşim geçen yıl ameliyat edildi, doktor açık sevk verdi, ancak buna rağmen tedavi için hastaneye götürülmüyor” dedi. Kardeşinin bağırsak ve mide rahatsızlığının da bulunduğunu ifade eden ağabey Kaçar, “Bu denli ciddi sağlık sorunları olan bir insanın sürekli hücre cezalarıyla cezalandırılması, hastalıklarını daha derinleştireceği gibi yeni hastalıklara da davetiye çıkarır. Benim kardeşim şu an süresiz açlık grevine başlamış. Hayatından ciddi endişe duyuyoruz” diye konuştu. (Van/DİHA)
Nazan Sala
ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere polis tehdidi

SONRAKİ HABER

ALTI MAHKUMiYET DAHA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...