13 Kasım 2009 00:00

Öğrencilere polis tehdidi

AYDIN’da geçtiğimiz hafta yapılan YÖK eyleminin ardından, eylemin düzenleyicisi olduğu öğrenilen 2 öğrencinin tehdit edildiği iddia edildi.

Paylaş

AYDIN’da geçtiğimiz hafta yapılan YÖK eyleminin ardından, eylemin düzenleyicisi olduğu öğrenilen 2 öğrencinin tehdit edildiği iddia edildi. Emek Partisi İl Örgütü’nden yapılan açıklamaya, Emek Gençliği, YDG-M, Gençlik Muhalefeti ve Yurtsever Cephe katıldı.
Açıklamayı yapan Emek Gençliği Temsilcisi Ali Barış Kurt, YÖK eylemine katılan öğrencilerin tehdit edildiğini söyledi. İki sivil polisin Emek Gençliği üyesi Uğur Filikal’ı yol ortasında sıkıştırdığını dile getiren Kurt, “Kendisine gözdağı vermeye çalışmışlardır. Emniyet görevlileri, arkadaşımıza, ‘bu işlerden uzak durun’ ikazında bulunarak, sanki meşru olmayan işlere giriştiğimiz havası yaratmaya çalışmışlardır. Sivil polisler, ‘Bundan sonraki olacaklardan sorumlu değiliz’ diyecek kadar ileri gitmişlerdir” diye konuştu.
‘SONU KEVSER MIRZAK GİBİ OLUR’
Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyan bir kız öğrencinin de tehdit edildiğini belirten Kurt, şöyle konuştu: “Arkadaşımızın başka şehirde yaşayan ailesinin evine de, o bölgedeki polisler gönderilerek, arkadaşımıza ailesi aracılığıyla baskı yapıldı. Polisler, arkadaşımızın ailesine ‘çocuğunuza müdahale edin, 6 Kasım’daki eyleme sakın katılmasın’ şeklinde ifadeler kullanarak, tehditler savurmuşlardır.”
Sivil polislerin ailesine, “Kızınızın sonu bu gidişle Kevser Mırzak gibi olacak” dediğini öğrendiklerini aktaran Kurt, “Polis, arkadaşımızın ailesine öldürülen bir siyasi kişiliği örnek göstermiştir. Bu da, açıkça ölümle tehdit etmekten başka bir anlama gelemez” dedi.
YÖK eyleminin duyurusunu yapan gencin de adresinin sorulduğu hatırlatılan açıklamada, öğrencilerin başlarına gelebilecek olumsuzluklardan polisin sorumlu olduğu belirtildi.
(Aydın/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ekonomi kimin için canlanıyor?

SONRAKİ HABER

10 gündür açlık grevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...