13 Kasım 2009 00:00

Ekonomi kimin için canlanıyor?

TÜM Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER), Anayasa’da yer alan “tüm yurttaşların ayrım gözetmeksizin eşit ve parasız eğitim hakkı”nın ...

Paylaş

TÜM Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER), Anayasa’da yer alan “tüm yurttaşların ayrım gözetmeksizin eşit ve parasız eğitim hakkı”nın uygulanmadığına; ekonominin eğitim, sağlık gibi sosyal hizmetler için canlanmadığına dikkat çekti.
ÖV-DER Genel Başkanı Enver Önder, dün Kızılay YKM önünde düzenlenen basın açıklamasında, velilerin işsiz kaldığını, ücretlerini düzenli alamadığını ve yaşamsal gereksinimlerini bile karşılayamazken, çocuklarının eğitimini karşılayacak güçleri kalmadığını söyledi. Çocukların eğitim hakkından parasız bir şekilde yararlanabilmesi için Başbakanlığa verilmek üzere 3 bin 500 imza topladıklarını belirten Önder, “Alın verin ekonomiye can verin” kampanyasına gönderme yaptı.
Hükümetin, işletmelere devletin kasasını açarken; eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlere gelince “Ödenek yok” dediğini vurgulayan Önder, okulların harcamalarının da velilerin sırtına yüklendiğini belirtti.
Önder, kriz nedeniyle işinden atılmış, ücretini alamamış ve ekonomik sıkıntı içinde olan velilerin çocuklarının eğitim hakkından yararlanabilmesi için beslenme, sağlık, barınma, ulaşım, kırtasiye, giysi ve üniversite harç giderlerinin devlet tarafından sağlanmasını istedi. Açıklamanın ardından toplanan 3 bin 500 imza, Başbakanlığa gönderildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bakanlık ‘hijyen’ derken...

SONRAKİ HABER

Öğrencilere polis tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...