13 Kasım 2009 00:00

İşten atan patrona ‘fahri doktora’

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi senatosu, son yaptığıyla yine gündeme oturmayı başardı.

Paylaş

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi senatosu, son yaptığıyla yine gündeme oturmayı başardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün atadığı ilk rektör olarak bilinen Fazıl Tekin’in üniversite rektörlüğüne getirilmesinin ardından öğrenci belgesi, transkript ve diğer kayıt belgelerinin ücretli hale getirildiği üniversitede, kampüsün içerisine 5’er metre aralıklarla reklam panoları yapılmış ve okulun her noktasına güvenlik kameraları da yerleştirilmişti. Üniversite senatosu, Eskişehir ekonomisi, sosyal ve kültürel yaşamı, eğitim alanında da büyük katkılar yaptığı gerekçesiyle, İşletme Ana Bilim Dalında fahri doktora unvanını ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı’ya verdi.
Tek Gıda-İş sendikasının örgütlü olduğu ETİ Gıda Sanayi’nde ağustos ayında başlayan dokuz günlük grevin ardından, işçiler patrona taleplerini kabul ettirerek işbaşı yapmışlardı. Grevin kazanımla sonuçlanmasını hazmedemeyen Firuz Kanatlı da, eylül ayı içerisinde aralarında sendika şube sekreteri ve iş yeri temsilcisinin de bulunduğu toplam 51 kişiyi işten atmıştı. İşçilerin, Tek Gıda-İş’le birlikte konuyu yargıya taşıdı.
Öte yandan bu unvanın, YÖK’ün 2001 yılında katıldığı Bologna süreci doğrultusunda hazırlanan ve üniversitelerde danışma kurulları kurulmasını öngören yönetmelik taslağına uygun olarak verildiği düşünülüyor. (Eskişehir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

1 Aralık 2000’dekinden daha güçlü bir eylem...

SONRAKİ HABER

Bakanlık ‘hijyen’ derken...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...