13 Kasım 2009 00:00

Van greve hazır

25 KASIM grevine sayılı günler kala Van’da da emekçilerin grev hazırlıkları hızlandı.

Paylaş

25 KASIM grevine sayılı günler kala Van’da da emekçilerin grev hazırlıkları hızlandı. Özellikle KESK’e bağlı sendikalar yoğun örgütlenme çalışması yürütüyor. Van Eğitim Sen şubesi, oluşturduğu 50 kişilik grev örgütleme komitesi ile okullarda emekçileri grev hakkında bilgilendirme çalışması yürütüyor.
Önceki gün KESK genel merkezinden Van’a gelen KESK Hukuk, TİS ve Uluslar arası İlişkiler Sekreteri Adnan Gölpunar, SES Yönetim Kurulu Başkanı Bedriye Yorgun, BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar, Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin ve Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Yücel Gül’ün katılımı ile KESK üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Yaklaşık 1 aydır yürütülen grev örgütlenme çalışmalarına ilişkin Eğitim Sen Şube Sekreteri Sinan Gündüz, çalışmalara AYOP’nun (Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu) da desteği olduğunu dile getirerek şu bilgiyi verdi: Bu durum bizler için çok sevindirici. Eğitim Sen olarak işyerlerinde Memur Sen’in hükümetten yana almış olduğu tavrı teşhir edici olmaya gayret ediyoruz. Bu durum diğer sendikalardan çalışanların da heyecana kapılmasına neden oluyor ve hükümetin politikalarına karşı ciddi bir öfkeye neden oluyor. Elimizden geldiğince bu öfkeyi doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. En çok grev sonrasında hukuki yaptırımların belirsizliği emekçilerin kafasını karıştırmakta. Bu noktada emekçileri ikna ederek, hukuki yaptırımlardan ziyade mücadeleye olan inancımızı emekçilerin inancıyla pekiştirmenin gerekli olduğunu vurguluyoruz. Eğitim Sen olarak yaklaşık 1700 üyeye sahibiz fakat Van’da greve katılan eğitim emekçilerinin 2000 civarında olacağını tahmin ediyorum. (Van/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ülkenin demokrasiye ihtiyacı var

SONRAKİ HABER

1 Aralık 2000’dekinden daha güçlü bir eylem...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa