13 Kasım 2009 00:00

Ülkenin demokrasiye ihtiyacı var

KESK Genel Başkanı Sami Evren ülke gündemindeki konuları değerlendirdi. Eğitim Sen Gaziantep şube binasında bir basın toplantısı düzenleyen Sami Evren...

Paylaş

KESK Genel Başkanı Sami Evren ülke gündemindeki konuları değerlendirdi. Eğitim Sen Gaziantep şube binasında bir basın toplantısı düzenleyen Sami Evren, Türkiye’nin her konuda demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirterek demokrasinin temel taşı olan örgütlü toplumun bir bileşeni olan sendikalar olarak 25 Kasım’da bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi. Eyleminin amacının kamu çalışanlarının hakları ve demokrasi taleplerinin dile getirilmesi olduğunu belirtti.
KESK ve Kamu Sen’in 25 Kasım’da grevli toplu sözleşmeli sendika, parasız eğitim, parasız sağlık ve ülkenin demokratikleştirilmesi talebiyle yapacağı bir günlük iş bırakma eylemi çalışmaları kapsamında Gaziantep’e gelen Evren basın toplantısında şunları söyledi: 25 Kasım’da iş bırakacağız. Dolayısıyla yurttaşlarımız o gün kamu hizmetlerinden mahrum kalacaklar. Ama bu eylem yurttaşlarımıza karşı bir tepki değildir, bu toplumsal bir tepkidir.
Bunun için bütün yurttaşlarımızdan 25 Kasım’daki eylemimize destek vermelerini istiyoruz” dedi.
(KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRCE

SONRAKİ HABER

Van greve hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...