13 Kasım 2009 00:00

AST, ‘Kod Adı: Keklik’le açılıyor

ANKARA Sanat Tiyatrosu, 2009-2010 sezonuna Kod Adı: Keklik adlı oyunla giriyor. Bugün ilk gösterimi yapılacak olan oyun, her cuma 20:00, cumartesi 15:30-18:30, pazar 15:30’da izlenebilir.

Paylaş

ANKARA Sanat Tiyatrosu, 2009-2010 sezonuna Kod Adı: Keklik adlı oyunla giriyor. Bugün ilk gösterimi yapılacak olan oyun, her cuma 20:00, cumartesi 15:30-18:30, pazar 15:30’da izlenebilir.
Oyun, ülkemiz gibi Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde olan hayali bir Afrika ülkesinde geçer. Ülke, bir yandan geleneksel yapısını ve feodal kalıntılarını korumaya çalışırken, bir yandan da hızla batılılaşmanın, medenileşmenin ve modernleşmenin taşıdığı sorunlarla boğuşur.
Oyunda, bu küçük ülkenin yaşadığı değişim süreci, bir karakol ve bu karakola şüpheli olarak getirilen sanığın sıradan olmayan biçimde sorgulanmasıyla anlatılır.
Sanık Fallus karakterinin dehşetli suçlar bütününü beklenmedik bir biçimde itiraf etmesiyle başlayan karmaşık durum, onun ‘avrupai’ biçimde sorgulanmaya çalışılmasıyla daha da içinden çıkılmaz bir hal alır. Üstelik soruşturma ilerledikçe Sanık Fallus’un hiç de göründüğü gibi sıradan bir suçlu olmadığı yavaş yavaş ortaya çıkar.
Erkek egemenliğinin ve iktidarın sorgulandığı oyun, polis devleti, yargı sistemi ve derin devlet ilişkileri örgüsünde, bireyin düzene karşı isyanını vurguluyor.
Mürsel Yaylalı’nın yazdığı oyunu Murat Çıdamlı yönetti. Oyunun dekoru Ayşen Gül Şimşek, kostüm tasarımı ise Gazal Erten tarafından yapıldı. Oyunda, Hakan Güven (Ubangi), Yıldırım Şimşek (Bateke), Mehmet Ulusoy (Liranga), Ali Seçkiner Alıcı (Kapanga), Özge Yıldırım Çelik (Bayanga), Cengiz Çelik (Kazumba), Erdem Ulusal (Fallus) ve Özgürcan Çevik (Mabandaka) rol alıyor. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ANKARA TİYATRO FESTİVALİ’NDE 5 KÜRTÇE OYUN

SONRAKİ HABER

Kenan’dan Demet’e genç hayatlar üzerine...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...