13 Kasım 2009 00:00

ANKARA TİYATRO FESTİVALİ’NDE 5 KÜRTÇE OYUN

BU yıl 14’üncüsü düzenlenecek ve 9 gün sürecek olan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, 5 Kürtçe oyunun yanı sıra çocuk tiyatrolarından sokak oyunlarına...

Paylaş

BU yıl 14’üncüsü düzenlenecek ve 9 gün sürecek olan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, 5 Kürtçe oyunun yanı sıra çocuk tiyatrolarından sokak oyunlarına, panel ve söyleşilere kadar zengin bir içeriğe sahip. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) Başkanı Abdullah Kahraman, “Şimdiye kadar 334 farklı grup ile 594 oyun oynadık. 43 ülkeden 83 grup 92 oyun oynadık. Ulaştığımız izleyici sayısı 300 bini geçti” dedi.
“5 yıldır Kürtçe oyun oynatıyoruz. Devlet açılım yapmadan önce biz Kürtçe oyun sergiliyorduk” diye konuşan Kahraman, çeşitli tiyatro gruplarının içinde bulundukları olanaksızlıklara karşı toplumsal tiyatro yaptıklarını belirtti. Festival bugün başlıyor.
“Sivas 93”, “Reşê Şevê”, “Çöpten Adam Çıktı”, “Laz Marks”, “Demirci Kawa Destanı”, İş Ararım İş...”, “Böyle Buyurdu Zerdüşt”, festivalde sahnelenecek oyunlardan bazıları.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sinemanın iki kuşağı buluştu

SONRAKİ HABER

AST, ‘Kod Adı: Keklik’le açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...