14 Kasım 2009 00:00

Ayancık Çevre Platformu kuruldu

SİNOP ve ilçelerinde kurulması planlanan termik santrallere karşı Sinop ve Gerze’den sonra Ayancık da sesini yükseltiyor.

Paylaş

SİNOP ve ilçelerinde kurulması planlanan termik santrallere karşı Sinop ve Gerze’den sonra Ayancık da sesini yükseltiyor. Ayancık Eğitim Sen Lokalinde yapılan toplantıda Çaylıoğlu (İstefan) köyüne kurulması planlanan termik santrale karşı; çeşitli kitle örgütleri, siyasi partiler, dernekler, ve sendikalar ile yaklaşık 75 kişinin katılımıyla Ayancık Çevre Platformu oluşturma kararı alındı. Toplantıda Sinop Çevre Örgütü sözcüsü Metin Gürbüz termik santrallerin kurulduğu yerlerdeki yaşamın ve doğanın olumsuz yönde nasıl etkileneceği hakkında bilgi verdi.
Ayancık Çaylıoğlu köyünün SİT Alanı olduğunu hatırlatan Gürbüz, bölgeye ilişkin şu bilgileri verdi: Doğal limanı ile yerleşim merkezi olma özelliğini uzun yıllar sürdürmüştür. Paflagonya bölgesinin en önemli deniz ticaretinin yapıldığı yerdir. Tarihi Roma Yollarını araştıran İngiliz Davit French, İstefan’ın önemli bir yerleşim yeri olduğunu, daha önceki misyonerlerin tutanaklarına dayanarak burada bir manastır bulunduğundan söz etmiş ve halen saklı olan bir çok tarihi dokunun ortaya çıkacağını belirtmiştir.
Termik santrali kuracak olan firmalardan Düzban Enerji- Türkerler, Çaylıoğlu köyünü SİT alanı olmaktan çıkarma yönünde çalışmalar yaptığını anlatan Gürbüz, ancak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından verilen ön lisansın Danıştay 13. Dairesince yürütmesinin durdurulduğunu hatırlattı. (Sinop/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TV’den 24 saat Kürtçe

SONRAKİ HABER

Ilısu’da çalışmalar yeniden başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...