14 Kasım 2009 00:00

Pakistan’da üç ayrı saldırı

PAKİSTAN’ın batısındaki Bolan kentinde NATO birliklerine yakıt taşıyan 5 petrol tankeri saldırıya uğradı.

Paylaş

PAKİSTAN’ın batısındaki Bolan kentinde NATO birliklerine yakıt taşıyan 5 petrol tankeri saldırıya uğradı. Belucistan eyalet polisi, Afganistan’da bulunan NATO birliklerine yakıt taşıyan 5 tankerin Bolan kenti yakınlarında kırsal bölgede kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildiğini açıkladı. Polis, tanker şoförlerinden birinin öldüğünü, birinin yaralandığını bildirdi.
NATO birliklerine ikmal yapan araçlara geçen ay Hayber bölgesinde düzenlenen saldırıda 6 tanker ateşe verilmişti. Afganistan’da bulunan NATO birliklerine ikmallerin yüzde 70’i Pakistan üzerinden yapılıyor.
İSTİHBARAT BİNASINA SALDIRI
Kuzeybatıdaki Peşaver’de ise istihbarat binasını hedef alan bombalı saldırı düzenlendi, 10 kişi öldü. Yetkililer, saldırının hedefinin istihbarat binası olduğunu, patlamada binanın bir bölümünün yıkıldığını ve çoğu sivil en az 10 kişinin öldüğünü, 35 kişinin yaralandığını bildirdi.
KARAKOLA BOMBA
Ülkenin kuzeyindeki Bannu kentinde de bir polis karakolunu hedef alan intihar saldırısı düzenlendi; 3 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. Polis, patlamadan sonra karakol binasının kullanılamayacak hale geldiğini söyledi. Son bir haftada, art arda saldırıların yaşandığı Kuzey Batı Sınır eyaletinde meydana gelen patlamalarda 70’ten fazla kişi hayatını kaybetti.
AFGANİSTAN’DA ABD ÜSSÜNE SALDIRI
Afganistan’ın başkenti Kabil’de ise kentin hemen dışındaki ABD’ye ait bir lojistik destek üssünün dışında intihar saldırısı düzenlendi. 3’ü sivil, 3 yabancı, 6 kişinin yaralandığı saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi.
NATO 5 BİN ASKER DAHA GÖNDEREBİLİR
Bu arada İngiltere Başbakanı Gordon Brown, NATO ülkelerinin Afganistan’a 5 bin asker daha gönderebileceğini söyledi. Brown, son zamanlarda ülkesinin verdiği kayıpların artması nedeniyle, Afganistan’a yaklaşımlarını ayarlamaya ihtiyaç duyulduğunun farkında olduğunu ifade etti. Brown, Washington ve Londra’nın NATO üyesi ülkelerin yardımına ihtiyaç duyduğunu kaydetti.
ALMANYA 100 ASKER GÖNDERİYOR
Afganistan’daki Alman askerlerini ziyaret etmek amacıyla bu ülkede bulunan Almanya Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg ise yaptığı açıklamada, Almanya’nın ocak ayında Afganistan’a 100 asker daha göndereceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Para olmayınca önlem de alınmıyor

SONRAKİ HABER

Obama, Asya turuna başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa