14 Kasım 2009 00:00

Nükleerde yargıya çalım atılacak

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer santral ihalesinde yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili olarak...

Paylaş

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer santral ihalesinde yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili olarak, “Konuyu temyize götürmek yerine, yönetmelik değişikliği şeklinde bir noktaya getirmek istiyoruz” dedi.
Saran Enerji ve İspanyol Fersa arasında Ankara Rixos Oteli’nde yapılan ortaklık anlaşması imza törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gazetecilerin Danıştay’ın aldığı kararla ilgili Enerji Bakanlığı’nda hukuki bir değerlendirme yapılıp yapılmadığını sormaları üzerine Yıldız, Danıştay’ın kararının önem taşıdığını ve bu konuda hukukçularla bugün nihai bir görüşme yapacaklarını söyledi.
“Ama herhalde temyize gitmemeyi düşünüyoruz” diyen Yıldız, Türkiye’de nükleer santralin kurulmasının önemine işaret etti ve bu konunun hükümetten hükümete değişen bir enerji politikası olması yerine bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğini bildirdi. Yıldız, “2010 yılı içinde inşallah Sinop’la alakalı da çalışmalarımız devam edecek ve mutlaka bir sonuca ulaştırmamız lazım” diye konuştu.
İRAN URANYUMU MESELESİ!
İran’ın uranyumunun Türkiye’ye verilmesi konusu ve Türkiye’de uranyumun depolanmasının sorun olup olmayacağı yönündeki sorular üzerine Yıldız, konuyla ilgili şu ana kadar kendilerine resmi bir talep ulaşmadığını, fakat görüşmelerin devam ettiğini söyledi.
Hem İran tarafı, hem de Birleşmiş Milletler nezdindeki ülkelerden böyle bir talep olması halinde uranyumun Türkiye’de depolanmasıyla ilgili bir problem olmadığını ve buna hayır demeyeceklerini ifade eden Yıldız, ışınıma girmeyen, reaksiyona girmeyen düşük düzeyli uranyumların depolanmasıyla ilgili herhangi bir problem olmayacağını vurguladı.
Yıldız, “Teknik açıdan depolanma problem değil. Önemli olan, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın yaptığı görüşmelerde alınacak karar” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

‘Koç’ gibi satış geliri: 9 ayda 33 milyar lira

SONRAKİ HABER

Mantar üreticileri Ankara’ya gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...