14 Kasım 2009 00:00

“Sertifikasız ‘organik’ ürün almayın”

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı Ankara İl Tarım Müdürlüğü uzmanları, herhangi bir gıdanın üzerinde bulunan “organik” etiketinin o gıdanın organik üretim ...

Paylaş

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı Ankara İl Tarım Müdürlüğü uzmanları, herhangi bir gıdanın üzerinde bulunan “organik” etiketinin o gıdanın organik üretim sürecinde yetiştirilmiş bir gıda olduğu anlamına gelmediğini belirterek, “Organik gıdaların ambalajlarında muhakkak sertifikaları bulunmalı. Çünkü bu tip gıdalar takip edilebilir tarım ürünleridir. Yani çiftçilerin ürettiği her ürün sertifikalandırılmış ve üretimin çeşitli aşamalarında denetlenmiştir” dediler.
Altındağ Belediyesi, zabıtalarını “Organik Tarım” konusunda bilgilendirdi. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme seminerinde sunum yapan yetkililer, organik tarımın tüm süreçlerini ve her aşamasının sertifikalı olması gereken organik ürünlerinin tüketiciye ulaştırılması noktasında yapılması gerekenleri de anlattılar. Organik tarıma başlamak isteyen çiftçilerin yönetmelikte istenen belgelerle yetkilendirilmiş kuruluşa başvurmaları konusunda zabıtaları bilgilendiren yetkililer, pazarlarda “organik ürün” etiketiyle satışa sunulan ürünlerin denetimine ilişkin bilgiler de verdi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİK PERSPEKTİF

SONRAKİ HABER

Kart borçluları çığ gibi büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...