14 Kasım 2009 00:00

Gasbedilen haklar geri alınana kadar…

Harb-İş Kocaeli Şube üyesi Gölcük Askeri Tersane işçileri hak gasplarına karşı harekete geçti.

Paylaş

Harb-İş Kocaeli Şube üyesi Gölcük Askeri Tersane işçileri hak gasplarına karşı harekete geçti. KEY ödemelerinde yaşanan belirsizliğe ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda yapılan değişiklik nedeniyle yaşanan sorunlara tepki gösteren işçiler imza kampanyası başlattı.
Gölcük Donanması’nın Yuvaya Dönüş Kapısı’nda toplanan yüzlerce tersane işçisi imza kampanyasını başlatmak üzere Anıtpark’a yürüdü. İşçiler yürüyüş boyunca, “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Kahrolsun IMF bağımsız Türkiye” sloganlarını attılar. Yürüyüşe Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Türk Metal Gölcük Şube Başkanı Yücel Yücel ve Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Harun Kurubacak ile şube yöneticileri de katıldı.
HAKLARDA GERİYE GİDİŞ
İşçiler alkış ve sloganlar eşliğinde Gölcük Anıtpark’ta açılan imza stantlarına gelerek burada kampanyalarını büyük bir coşkuyla başlattı. Burada işçilere ve Gölcük halkına seslenen Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Harun Kurubacak işçilerin gasbedilen haklarını geri alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
Kurubacak, fabrikalara giden imza föylerinden 3 bin imzanın döndüğünü belirterek şunları söyledi: AKP Hükümeti, iktidara geldiği günden bu yana işçinin, emeklinin, esnafın, köylünün elde ettiği tüm haklarda bir geriye gidişe neden olmuştur. Yaptığımız tüm uyarılara rağmen hükümet sermaye eksenli politikalarından vazgeçmemiştir. Yaşanan hak kayıpları ve ekonomik sıkıntıların üstünü sanal gündemlerle örtmeye çalışıyor.
VERİLEN SÖZLER TUTULSUN
Sosyal Güvenlik Yasası’nda yapılan değişikliklerle ikramiye ödemelerinde yapılan sigorta kesintilerinin geri verilmesini istediklerini ifade eden Kurubacak, talepleri şöyle sıraladı: SGK Kanunu ile tedavi katılım payı uygulamasından derhal vazgeçilmeli, gelir vergisi düzenlemelerindeki adaletsizliğin giderilerek yapılacak olan düzenlemeyle gelir vergisi artışı geri çekilmelidir. KEY ödemelerindeki belirsizlik derhal giderilmeli. AKP hükümeti iktidara geldiği zaman işçilere verdiği sözleri yerine getirmelidir.
Kurulan stantda imza atan Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar da hükümeti hak gasplarını durdurmaya ve emekçilere verdiği sözleri tutmaya çağırdı. İki gün boyunca açık kalacak stantda toplanan imzalar Başbakanlığa gönderilecek. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çemen’e grev kararı asıldı

SONRAKİ HABER

EKONOMİK PERSPEKTİF

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...