14 Kasım 2009 00:00

Grev için işyeri toplantıları sürüyor

25 Kasım grevine yönelik hazırlıklar sürüyor. Ankara’da Merkez ilçeler Çankaya, Yenimahalle...

Paylaş

25 Kasım grevine yönelik hazırlıklar sürüyor. Ankara’da Merkez ilçeler Çankaya, Yenimahalle ve Gölbaşı’nda örgütlü bulunan Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube işyerlerine dönük ziyaretlerini yoğunlaştırdı. Yapılan işyeri ziyaretleri ve toplantılarda 25 Kasım grevinin yanı sıra 21 Kasım’da Ankara’da yapılacak “Açlığa, İşsizliğe, Yoksulluğa, Zamlara Hayır” mitingine de çağrı yapılıyor.
Bu kapsamda 80 eğitimcinin çalıştığı Batıkent Şevket Evliyagil Ticaret Meslek Lisesi’nde Eğitim Sen ve Türk Eğitim-Sen işyeri temsilcilikleri ortak işyeri toplantısı gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu toplantıda 25 Kasım’da tüm öğretmenlerin sevksiz, raporsuz, izinsiz eyleme katılması ve işyerinin kapatılması kararı alındı. Toplantıda konuşan Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Sekreteri Olgun Eroğlu, bu zamana kadar ki toplu görüşme süreçlerinin kandırmaca olduğunu, hükümetin görüşmelere yüzde 2.5+2.5 zam teklifi ile oturduğunu, tüm görüşmeler sonucunda da bunun karalaştırıldığını belirtti. Eroğlu, toplu görüşmelerin bir yaptırımının olmadığını, grev ve toplusözleşme hakkını elde etmeleri gerektiğini söyledi. Eroğlu, 25 Kasım’da sendikalı sendikasız tüm eğitim emekçilerinin birliktelik sağlaması gerekir, dedi.
Daha sonra söz alan Türk Eğitim-Sen İşyeri Temsilcisi Orhan Sağçolak, yapılacak olan grevin yasal dayanakları olduğunu belirterek verilmiş mahkeme kararlarını örnek gösterdi. Sağçolak, Eyleme sevksiz, raporsuz, izinsiz katılınması gerektiğini belirtti. Toplantı sonunda 25 Kasım’da okula toplu gelinerek iş bırakılması kararlaştırıldı. ANKARA

MEMNUNİYET VERİCİ
Orhan Sağçolak (Türk Eğitim-Sen İşyeri Temsilcisi): 25 Kasım’da Eğitim Sen ve Türk Eğitim-Sen’in ortak hareket etmesi memnuniyet verici. İşyerlerinde bunu mutlulukla karşıladık. Sağlanan bu birlikteliğin bundan sonra da sürmesi temennimizdir.
Fatma Munzur Tunç (Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi): Grev kararı okulumuzda sevinçle karşılandı. 25 Kasım’ı sendikal mücadelede yeni bir hatta girmek olarak değerlendiriyorum. Bu grev 25 Kasım’da bitmemeli, işyerlerine dönük çalışmalar sürdürülmelidir. Bu tür eylemlerde somut taleplerin olması önemli, somut talep olduğu zaman insanlar daha fazla sahipleniyor. Bu grevi yaparken tüm emek örgütlerinin de desteğini bekliyoruz.
Erkan Ünlü (4B’li eğitimci): 4/B’li sözleşmeli olarak görev yapmaktayım. Hak alabilmek için ortak hareket etmek gerekiyor. 25 Kasım’daki birliktelikten mutluluk duymaktayım. Umarım eylem başarılı geçer ve istediğimiz hedeflere ulaşabiliriz.
ÖNCEKİ HABER

Postacılardan örnek birlik

SONRAKİ HABER

Çemen’e grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa