14 Kasım 2009 00:00

Postacılardan örnek birlik

25 Kasım’da gerçekleştirilecek grev öncesi PTT Okmeydanı Şubesi’nde örnek bir birlik sergilendi.

Paylaş

25 Kasım’da gerçekleştirilecek grev öncesi PTT Okmeydanı Şubesi’nde örnek bir birlik sergilendi. Yaşanan hak gasplarına karşı yapılan eyleme 25 Kasım’da ortak eylem yapacaklarını duyuran KESK’e bağlı Haber-Sen ve Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen üyelerinin yanı sıra greve destek vermeyeceğini belirten Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen üyeleri de katıldı. Eylemde 25 Kasım’da yapılacak uyarı grevine çağrı yapıldı.
Eylemde konuşan Haber-Sen Merkez Yöneticisi Hüseyin Demir, hükümetin dayatmalarını kabul etmeyeceklerini ve üretimden gelen gücün kullanılacağını dile getirdi. Haber-Sen 8 No’lu Şube Başkanı Engin Başçı da postacıların çalışma koşullarının giderek zorlaştığına dikkat çekti. “Postacılar artık mektup ve telgrafın yanında buzdolabı, çamaşır makinesi, mobilya gibi ağır yükler de taşımaya zorlanıyor. Postacılar bunları yaparken yıllık izinlerini de kullanamıyor. PTT’de iş yoğunluğu artıyor, angarya artıyor, ancak personel sayısı bir şekilde artmıyor” diyen Başçı, insanca yaşayacak bir ücret ve çalışma koşulları istediklerini ifade etti. Postacıların bayramlarda ailesiyle birlikte olmak istediğini ve cumartesi çalışmak istemediğini dile getiren Başçı, saati 115 kuruş gibi komik fazla mesai ücretine hayır dediklerini belirtti. 25 Kasım’da hep birlikte iş bırakarak emekçilerin taleplerini dile getireceklerini aktaran Başçı, “O gün sağlık hizmetleri gibi, eğitim hizmeti gibi, yol ve köprülerdeki gişe hizmetleri gibi, posta hizmeti de duracak” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

EMEP’TEN DESTEK ZİYARETİ

EMEK PARTİSİ (EMEP) Adana İl örgütü KESK Adana Şubeler Platformu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan EMEP GYK Üyesi Halil İmrek, 25 Kasım’da yapılacak greve her türlü desteği vereceklerini bildirdi. Şubeler Platformu Adana Dönem Sözcüsü Mehmet Gök de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karar alındığından beri sendika farkı gözetmeden çalışanlara ulaştıklarını ifade eden Gök, 25 Kasım’da hayatın duracağını söyledi. Demiryollarında 25 Kasım 00.00’dan itibaren trenlerin hareket etmeyeceğini kaydeden Göke, hareket eden trenlerin ise 00.00’dan itibaren girdikleri istasyonlarda duracağını duyurdu. Gök, ayrıca diğer işkollarında da çalışmaların duracağını okullara “Bu iş yerinde grev var” pankartlarının asılacağını belirtti. ADANA
ÖNCEKİ HABER

‘25 KASIM BÜTÜN EMEKÇİLERİ KAPSAMALI’

SONRAKİ HABER

Grev için işyeri toplantıları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...