14 Kasım 2009 00:00

‘25 KASIM BÜTÜN EMEKÇİLERİ KAPSAMALI’

KESK Genel Başkanı Sami Evren, il gezileri kapsamında Gaziantep’te kamu emekçileriyle bir araya geldi.

Paylaş

KESK Genel Başkanı Sami Evren, il gezileri kapsamında Gaziantep’te kamu emekçileriyle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, KESK’e bağlı sendikalara üye yüzlerce kamu emekçisi katıldı.
KESK’in mücadele sürecinin başından beri grevli toplusözleşmeli sendika hakkı talebini öne çıkardığını belirten Sami Evren, KESK’in Türkiye’nin 81 ilinde mücadele edebilecek örgütlülüğe ve enerjiye sahip olduğunu ifade etti. Evren, KESK’in verdiği mücadelenin sadece kamu emekçilerinin sorunlarının çözümüne yönelik değil, bütün toplumun sosyal, ekonomik ve demokratik taleplerini kapsayan bir mücadele olduğunu söyledi.
25 Kasım’da gerçekleştirilecek uyarı grevinin toplumsal muhalefette yeni bir dönem açacağına inandıklarını söyleyen Evren, “Bu yüzden 25 Kasım’ı sadece KESK’in eylemi değil, sendikalı sendikasız bütün emekçileri kapsayacak şekilde bir emekçi eylemi olarak örgütlemeliyiz” dedi.
Ülke gündemindeki konulara ve Kürt sorunundaki açılım tartışmalarına da değinen Evren, “Biz Kürt sorunundaki kirli savaşın bitmesi gerektiğini yıllardır söylüyoruz. Aslında sorunun çözümü çok basit. Biz eşit yurttaşlı hakkı istiyoruz deniliyor. Bunun gereğinin yerine getirilmesi, sorunun çözümü için yeterli olacaktır” diye konuştu. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sayıştay’a TİS tepkisi

SONRAKİ HABER

Postacılardan örnek birlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...